Europees debat in Zwolle

zaterdag 24 november 20070 Reacties

Kathalijne Buitenweg in ZwolleGisteravond was er een debat over het nieuwe Europese hervormingsverdag dat in plaats van de weg gestemde grondwet is gekomen. Kathalijne Buitenweg was speciaal hiervoor ‘helemaal’ naar Zwolle gekomen. Daarbij werd er ook een eerste inventarisatie gemaakt over de manier waarop GroenLinks de Europese verkiezingen van 2009 in moet gaan. Op welke manier moet GroenLinks zich presenteren en gaan we samen met de andere Groene zusterpartijen een campagne voeren?

Ongeveer 20 mensen waren daarop afgekomen om met Kathalijne en elkaar van gedachten te wisselen over het nieuwe verdrag. Kathalijne betoogde daar, voor mij overtuigend, dat dit nieuwe verdrag een verbetering is ten opzichte van de oorspronkelijke grondwet. Maar wat misschien nog wel het meest opvallende is dat er wezenlijk niet veel is veranderd ten opzichte van de grondwet, maar er vooral sybolische zaken zijn gewijzigd zoals de vlag en het volkslied. Heel veel meer heeft het kabinet eigenlijk niet binnen weten te halen. Maar goed, er zitten wel een paar goeie verneteringen in terwijl de verslechteringen eigenlijk wel meevallen.

Ook zijn de eerste gedachten gewisseld over de verkiezingen. Gaan we een gezamelijke verkiezingscampagne voeren met een zelfde stijl en slogans als onze zusterpartijen of doen we sit juist niet? Groot struikelblok daarbij is onderandere de zonnebloem die GroenLinks in Europa wel gebruikt, maar in de andere communicatie van GroenLinks eigenlijk nooit terug keert.  Zelf ben ik groot voorstander van de zonnebloem als herkenbare toevoeging aan ons logo. Ikzelf heb het al tijden bovenin deze website staan. Dus laten we maar eens zonnebloemeen actie starten ter promotie van de zonnebloem als GroenLinks logo toevoeging. Want is wil zéker niet af van ons rood-groene logo! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.