Europa begint vandaag!

zondag 11 maart 20070 Reacties

De drie verkiezingen van het jaar 2006 – 2007 zijn voorbij, dus we mogen nu gaan warm draaien voor de volgende verkiezingen en die zijn volgens planning in de zomer van 2009, voor het Europees Parlement. Dus het wordt tijd dat we ons gaan warm lopen voor Europa. Gezien het feit dat de meeste politici nog aan het bijkomen zijn van de laatste verkiezingen zal dit waarscheinlijk wel op weerstand stuiten, maar voor Europa hebben we een dubbele campagne te voeren, eerst uitleggen dat “Europa, best belangrijk” is en vervolgens natuurlijk voor een schitterend resultaat voor The European Greens (waar we als GroenLinks onderdeel van zijn).
Zeker ook met de discussie de afgelopen weken over de dubbele paspoorten van politici in mijn achterhoofd is het leuk weer te lezen wat ikzelf op 7 januari schreef toen ik pleite voor een Europa campagne: [Europa gaat..] “Over samenwerking, over samen beleid maken en je samen één voelen, namelijk Europeaan. Maar met behoud van verschillen. Zo kan ik me in het Europa wat ik voor ogen heb een Drontenaar, een Zeeuw, een Nederlander en een Europeaan tegelijk voelen.” Over dubbele loyaliteiten gesproken. Maar eigenlijk wil ik dus vandaag mijn eigen pleidooi nog eens onderstrepen: Europa begint vandaag!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.