Engelvaart: terugdraaien sportbezuiniging slecht

vrijdag 17 februari 20060 Reacties

{mosimage}Tijdens de extra commissie financiën liep CDA-lijsttrekker Hans Engelvaart het gal even over en viel hij uit tegen de oppositie. Nadat hij ons allen als hypocriet had bestempeld kwam hij en passant nog even terug op het genomen besluit de bezuinigingen op de sport te verlagen.
“Als we als raad een bezuiniging op de sport terug draaien en het College geeft aan dat het niet goed is gedekt is dat een fout besluit. Dat moeten we met z’n allen vaststellen” betoogde de heer Engelvaart.

Ik kan niet ontkennen dat mijn mond openviel, want was het niet de heer Engelvaart die zich als eerste roerde toen de sport opstandig reageerde op de exorbitante verhoging van de tarieven. Deze bezuiniging waar alléén GroenLinks tegen was omdat wij een verhoging van de tarieven van 60 tot 100% niet aanvaardbaar vonden. Het werd 300% en de sport reageerde terecht woedend. Dat miste zijn uitwerking niet en de gemeenteraad besloot deze drastische bezuiniging ongedaan te maken.


Hans Engelvaart vindt dat nu een “fout besluit”. Nou ben ik nog al simpel in die dingen, als je een fout maakt moet je proberen dat recht te zetten. In dit geval wil dat in mijn optiek dus zeggen dat het besluit om de bezuiniging terug te draaien terug gedraaid zou moeten worden.
Lijkt me niet echt een lekker uitgangspunt zo vlak voor de verkiezingen, maar het geeft een interessant kijkje in de CDA keuken. Ik ben geen sporter (da’s wel te zien ook helaas), maar als ik sporter was wist ik wél op welke partij ik niet  zou stemmen 7 maart!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This