Engelvaart moet niet zeuren

vrijdag 24 september 20101 reactie

Hans Engelvaart

Wethouder Engelvaart laat Omroep Flevoland vandaag optekenen dat het succesvolle aangescherpte hondenbeleid volgend jaar “vrijwel zeker” zal worden stopgezet omdat de wethouder vreest dat er geen geld meer voor zal zijn. De raad zal daar later dit jaar een besluit over nemen zo meld de Omroep wel nog even. Daar zit nou ook precies mijn punt: de wethouder moet met zijn college voorstellen doen en de raad neemt dan wel een besluit. Als hij het zo erg vind dat zijn poepbeleid wordt afgeschaft moet hij binnen zijn college beter onderhandelen en dat beleid veilig stellen. Zo niet, dan is de raad aan zet.

Maar dan moet de wethouder verder zijn mond houden en wachten tot de gemeenteraad een besluit genomen heeft. Want dit soort proefballonnetjes slaan echt nergens op. Er zal wel op meer worden bezuinigd en die voorstellen wachten we kalm af. Daarna maakt de raad een afweging en neemt een besluit. Daarbij hebben we geen behoefte aan advies of stemmingmakerij van een wethouder.

Of was het probleem dat er vandaag ‘persuurtje’ was van het college en had de wethouder niets te melden? Dan moet je natuurlijk iets om wel met je hoofd op televisie en in de kranten te komen. Iets roepen over hondenpoep is dan altijd dankbaar. Maar ik geloof niet dat ik daarop zit te wachten. Ik zie de wethouder liever op tv als hij wel wat de melden heeft en verder bij voorkeur niet!

1 Reactie

  1. Erwin

    Wat een onzin van Engelvaart. De hondenbelasting levert tonnen per jaar op, en dan is er zeker niet een paar duizend euro om een paar afvalbakken te plaatsen. Maar de pilot met strenge handhaving gaat gewoon door (lees: veel oude dametjes bekeuren). Dit is een slecht teken voor de rest van de bezuinigingsoperatie, want hier mag de burger de rekening betalen van de wanprestatie van het college.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This