Engelvaart heeft ongelijk

woensdag 17 februari 20101 reactie

Wonderlijk nieuws de laatste dagen in de verkiezingscampagne van Dronten. CDA-lijsttrekker Engelvaart wil geen landelijke CDA politici inzetten voor de campagne en VVD-lijsttrekker Rosing vindt Engelvaart daarom ongeschikt om de gemeente te willen regeren. Als klap op de vuurpijl noemt kandidaat-raadslid Roy Breederveld het nog eens “inhoudsloos gekrakeel” en alle media zijn kennelijk wakker.

Als dit nu de verschillen zijn waar het in de politiek in Dronten om gaat de komende jaren ziet de toekomst er zorgelijk uit. Wel of geen Haagse kopstukken… ja, ja het zijn me wel vraagstukken waar we ons in Dronten allemaal mee bezig moeten houden.

Nou ja, het is verkiezingstijd. Achterblijven kan stemmen kosten; dus kom laat ik er dan ook maar wat over roepen. Rosing vindt het belangrijk dat je goede lijntjes hebt met de fracties in de provincie en ‘Den Haag’. Ben ik met hem eens, gelukkig hebben we die binnen GroenLinks! Maar Engelvaart heeft natuurlijk geen ongelijk dat het nu wel om gemeentelijke verkiezingen gaat en niet om landelijke (dan had gisteravond het Kabinet moeten vallen –wat zeer terecht zou zijn geweest; maar dit terzijde-). Toch is de stelling dat de landelijke kopstukken helemaal niets voor Dronten doen van de CDA-lijsttrekker wel erg merkwaardig. Want kennlijk heeft wethouder Engelvaart van economische zaken zijn eigen economische visie niet goed gelezen! Daar staat in de literatuurlijst toch echt ene J.P. Balkenende genoemd als bron. Die kennen we ook als minister-president en partijleider van het CDA. Kennelijk voldoende belangrijk voor Dronten om wél opgenomen te worden in onze economische visie, maar onvoldoende om hier campagne te komen voeren voor de wethouder economische zaken die hoopt wethouder te blijven na 3 maart. Bewijst dat eigenlijk niet het ongelijk van Engelvaart?

Maar collegae, zullen we het nu weer echt over inhoud gaan hebben in de campagne?

1 Reactie

  1. Erwin

    Tja, uit het verkiezingsdebat bleek dat alle partijen het eigenlijk met elkaar eens zijn over het belangrijkste thema, namelijk bezuinigingen. Blijkbaar voelen ze daarom de noodzaak om zich tegen elkaar af te zetten op onbelangrijke bijzaken.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This