En het duurt maar…

woensdag 18 april 20070 Reacties

Het beruchte pad naast CountusAch ja, het was alweer een tijdje een soap, de aankoop van de Gouden Ploeg in Biddinghuizen en de daaruit volgende verkoop van het pad naast Countus van De Rede naar de Walvisstraat aan Victor Troisfontaine. De laatste keer dat we er over spraken was in februari en in de maanden daar voorafgaand was het ook al stil geweest. Tijdens de vergadering is februari kreeg wethouder De Graaf een pak op zijn broek van de raad en moest met een beter vehaal terug komen in april. Maar het blijft doodstil aan het Redeplein over dit onderwerp. De gemeente is mog aan het puzelen en heeft nog langer de tijd nodig. Wethouder de Graaf “hoopt in mei” opnieuw naar de raad te kunnen valt in De Stentor te lezen. Da’s een maand later als de raad wilde en volgens mij alleen al een reden om hem nog een pak voor zijn broek te geven.

Eigenlijk is het probleem ook niet zo moeilijk. Het pad is verkocht en dat was mét de clausule dat de gemeenteraad het pad aan de openbaarheid zou onttrekken. Het College hoefde niet meer dan haar uiterste best te doen de raad er toe te bewegen het ook aan de openbaarheid te ontrekken. Dat heeft het College gedaan, maar de gemeenteraad wil gewoon niet. Pech voor Troisfontaine en alles blijft zoals het was. Troisfontaine dreigd dan wel met een rechtzaak, maar daar moeten we het dan maar op aan laten komen. Het zou mij verbazen als we dat zouden verliezen. Maar goed, we wachten het allemaal maar gewoon verder af… De tijd zal het wel weer eens leren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.