Eerste digitaal burgerinitiatief is groot succes!

zaterdag 10 januari 20090 Reacties

Hoewel ik over het onderwerp, een vuurwerkverbod, wat genuanceerd denk; is het in twee weken behalen van de benodigde 40.000 handtekeningen voor her op de agenda van de Tweede Kamer zetten van het eerste digitale burgerinitiatief een geweldig succes. Daarom een hartelijke felicitatie aan GroenLinks collega’s Arno Bonte en David Rietveld. 

Sinds 1 januari is het mogelijk om digitaal handtekeningen te verzamelen om een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. De Kamer moet zich dan over dit onderwerp buigen en natuurlijk uitspreken. Arnoud en David hebben dat meteen aangegrepen om het vuurwerkverbod onder de aandacht te brengen, en met succes dus! 

Gisteren werd de ‘magische grens’ van 40.000 ondertekenaars bereikt en dat was natuurlijk wel een hoogtepunt. Immers, deze nieuwe vorm van democratie waarmee de burgers onderwerpen op de Kameragenda kunnen plaatsen blijkt uiterst effectief te werken! 

Ik kan me de verbazing van David goed voorstellen dat het Kabinet bij monde van minister Ter Horst al heeft laten weten dat er geen vuurwerkverbod zal komen. Kennelijk is dat iets waar bestuurders last van hebben. Ik verwijt ons college ook met enige regelmaat dat ze haar plek niet kent. Immers de raad bepaald en het college voert uit. Zo werkt het in de Kamer natuurlijk ook. Dus dat het Kabinet al een mening heeft voordat de Kamer er uberhaubt over heeft gesproken is buitengewoon merkwaardig en kwalijk. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This