Dwars kraakt manifest “Kritisch GroenLinks”

woensdag 11 april 20070 Reacties

DWARSDwars, onze GroenLinks jongerenorganisatie, haalt vandaag hard uit naar de opstellers van het manifest van “kritisch GroenLinks”. Met name initiatiefnemer Leo Platvoet krijgt scherpe kritiek. 

“DWARS, de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks, stoort zich voornamelijk aan het moment waarop dit document naar buiten gekomen en niet zo zeer aan de inhoudelijke meningsverschillen. DWARS betreurt dat dit manifest de verdere discussie gijzelt in plaats van alle deelnemers de mogelijkheid te geven de aankomende discussie met open vizier tegemoet te treden.

De door Platvoet zo vurig bepleite interne partij-democratie wordt door deze houding ingeperkt tot een simpel ‘voor’ of ‘tegen’ het betreffende manifest, zonder rekening te houden met de mening van de individuele deelnemers. Is hier spraken van een dubbele agenda van Platvoet en consorten?” zo schrijft Dwars op haar site.

Precies die irritatie, over het moment waarop men met het manifest de media opzocht, was voor mij de reden “mijn manifest” te schrijven. Ik ben blij dat de strekking van wat in “mijn manifest” staat zo dicht bij Dwars ligt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.