Duyvendak-vermoeidheid

donderdag 14 augustus 20080 Reacties

Wijnand Duyvendak (Foto: ANP)Eigenlijk begin ik een beetje last te krijgen van Duyvendak-vermoeidheid. De meest vermoeiende krant van populistisch Nederland bracht vanmorgen het ‘schokkende nieuws’  dat Wijnand Duyendak hoofdredacteur is geweest van het actieblaadje Bluf in de jaren tachtig. In die tijd zijn er adressen gepubliceerd van ambtenaren van het ministerie van EZ met het doel de ‘rust van deze onruststokers’ te verstoren. De oproep in Bluf resulteerde in telefonische bedreigingen en intimidaties van de ambtenaren van de directie elektriciteit en kernenergie. Bij één van hen werden de ruiten met stenen ingegooid,

Nu is dat geen nieuws. Nog los van dat het vorige week ook al op NOVA was is dat al jaren bekend en nooit ontkend. Wijnand heeft wel aangegeven dat hij nooit aan dergelijke acties heeft meegedaan, maar natuurlijk als hoofdredacteur wel betrokken te zijn. Geen nieuws onder de zon dus.

Behalve dan dat minister Maria van der Hoeve (CDA, huidig minister van EZ) “onaangenaam verrast” is door dit nieuws uit de Telegraaf. De schat vind dit “ontoelaatbaar”. Wijnand Duyvendak inmiddels, zegt niet betrokken te zijn geweest bij intimidatie of geweld en neemt daar afstand van.

Kennelijk gaat het toch nog niet zo slecht met de economie dat de minister tijd heeft zich met dit soort flauwekul bezig te houden! En ja, het publiceren van adressen is natuurlijk ontoelaatbaar! (Net als intimidatie, bedreiging en het ingooien van ramen) Daarover geen misverstand.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.