Dubbel paspoort

vrijdag 16 februari 20070 Reacties

Ik heb me gisteravond eigenlijk een tijdje zitten afvragen waarom iedereen zo boos is over de vragen die de PVV stelt bij minsiters of staatssecretarisen met een dubbele nationaliteit. Want mijn eerste en primaire reactie was dat de PVV wel een punt had (oké ik geeft het met moeite toe). Want een Nederlandse minister die ook Turk (of voor mijn part Belg) is voelt voor mij ook wel een beetje maf. Laat ik heel duidelijk voorop stellen dat er geen enkele twijfel is aan de integriteit van deze politici en aan hun loyaliteit (juist niet). Maar mijn eerste gevoel is het er wel mee eens.
En toch.. Als je er wat langer over nadenkt is het ook weer onzin. Ons Tweede Kamerlid Tofik Dibi heeft ook twee paspoorten. Zou hij daarom minder goed parlementaiër of minister (ik hoop voor hem en ons dat ie dat nog eens wordt) zijn? Ik denk het niet. Dus uiteindelijk sluit ik me wel aan bij de afwijzende reacties op de motie. Zeker ook de gekozen route via een motie vind ik erg onder de maat. Dus gelukkig ben ik het als zo vaak toch weer oneens met de Partij van de (on)Vrijheid.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.