Dronter raadsleden verbijsterd en teleurgesteld in antwoorden Leers

maandag 29 augustus 20110 Reacties

Familie Karim

De Dronter raadsleden Roy Breederveld (PvdA) en Paul Vermast (GroenLinks) hebben met verbijstering en teleurstelling kennis genomen van de beantwoording inzake de ‘Drontense’ familie Karim door minister Leers aan de Tweede Kamer.

De CDA- minister is niet van plan de situatie van de familie opnieuw te onderzoeken of de familie naar Nederland terug te halen, ondanks dat uit een reportage van Uitgesproken VARA blijkt dat het niet goed gaat met de familie.

De raadsleden startte een petitie die minister Leers oproept snel naar de situatie van de familie te kijken. “We hebben onze petitie gestart omdat we op het antwoord van Leers zaten te wachten. Het moge duidelijk zijn dat dit natuurlijk niet het antwoord dat we wilden horen. Het is aan de Tweede Kamer om de minister nu verder te bevragen over het humane gehalte van deze regering. Maar vanuit Dronten kan ik alleen maar de voorzichtige conclusie trekken dat Nederland een hardvochtig land is voor jonge mensen die we wegsturen naar een land dat niet het hune is” reageert Vermast teleurgesteld.

“Nederland heeft een verantwoordelijkheid en een zorgplicht voor asielzoeker met kinderen die lange tijd in Nederland hebben verbleven. De familie Karim was slechts één van deze gezinnen. Woorden schieten tekort om het huidige beleid van deze CDA-minister te kwalificeren. Ik zal mij blijven inzetten voor minderheden die knokken tegen een overheid die enkel nog voor de massa lijkt te gaan”, aldus Breederveld.

Breederveld en Vermast zijn blij met de mensen die de petitie getekend hebben. Het waren niet alleen Drontenaren, maar bezorgde burgers van ver buiten de gemeente. De hoop was nog niet vervlogen voor de familie Karim. Maar, Leers gooit de deur nu keihard dicht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.