Drontens Walhalla, Nirwana dus

woensdag 8 juni 20050 Reacties

De Stentor kopt vandaag dat Dronten het Walhalla, de hemel, voor wiettelend Flevoland is. Gisteren heeft de politie een groot aantal wiet plangages opgerold op het industrieterrein houtwijk en het woonwagenkamp.
Ik ben niet verrast. Ik weet niet hoe, waar wist wel dat ze daar zouden moeten zitten. Als je daar rond kijkt dan voel je dat aan zonder dat je ze daadwerkelijk hoeft te zien.
Eens temeer een reden om toch maar te kijken of we in navolging van burgemeester Leers van Maastricht niet voor legale teelt moeten gaan pleiten. Onze oud burgemeester Gresel vindt dit ook een beter plan, nu hij de eerste burger van Heerlen is en met de Zuid Limburgse drugsproblematiek is geconfronteerd. Legale teelt zou ook een goede impuls zijn voor de Flevolandse landbouw. Want Flevolandse landbouwers zijn professionals en kunnen onder gecontroleerde omstandigheden goed(e) wiet verbouwen. Daarmee haal je het criminele van de teelt af en is het meteen een goede drager voor de economie van het Flevolandse platteland. Natuurlijk bestaat dan de kans dat de jongeren uit de omgeving wat toppen gaan knippen bij de wiettelers… maar dan zitten ook zij in het Nirwana, de (zevende) hemel dus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.