Dronten wacht op antwoord

maandag 18 juli 20115 reacties

Familie Karim

In april is de ‘Dronter’ familie Karim, na zes jaar te hebben gewacht op een definitieve verblijfsbeschikking, uitgezet naar Irak. Uit een reportage van Uitgesproken VARA blijkt dat de dochters geconfronteerd worden met bloedwraak, de zonen in een uitzichtloze situatie zitten en moeder Karim haar benodigde medicijnen niet kan krijgen.

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers vond de situatie van de familie Karim afschuwelijk. Daarom beloofde Leers de Tweede Kamer opnieuw de uitzetting en de huidige situatie van de familie Karim te onderzoeken. Dit laatste is niet gebeurd, zo blijkt uit vragen vanuit de Tweede Kamer.

Initiatiefnemers Roy Breederveld en Paul Vermast vinden dat onbegrijpelijk: “Nederland heeft een verantwoordelijkheid en een zorgplicht voor asielzoeker met kinderen die lange tijd in Nederland hebben verbleven” aldus de raadsleden van PvdA en GroenLinks. Daarom zijn de Breederveld (PvdA) en Vermast (GroenLinks) een petitie gestart.

Via de www.drontenwachtopantwoord.nl verzoeken zij minister Leers alsnog de huidige situatie van de familie Karim te onderzoeken. “Wij verwachten dat veel Drontenaren het lot van deze familie aantrekken. Immers, de dochters gingen hier naar school. Eén van de zonen voetbalde bij ASV. Daarom willen wij onderzoek naar de situatie van de ‘Dronter’ familie Karim. Als hun situatie zo ernstig is als uit de reportage van Uitgesproken VARA blijkt, dan willen de partijen dat de familie Karim zo snel mogelijk terugkeert naar Nederland. Het liefst terug naar Dronten.”

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het initiatief! Breederveld: “Het liefste maken we het zo breed mogelijk, een signaal uit Dronten dat we ons zorgen maken over de familie Karim”.

Vermast: “Het wachten is op minister Leers om een onderzoek te doen. Nu Kamerleden van PvdA, GroenLinks en ChristenUnie opnieuw vragen hebben gesteld is het wachten op de antwoorden van de minister. Niet alleen de Kamerleden wachten op die vragen, wij ook! Dronten wacht op antwoord minister Leers!”.

5 Reacties

 1. Rixt Lanting

  Laat Nederland een land zijn met fatsoenlijke waarden en normen en een menselijk asielbeleid!!

 2. Feijo Blesgraaf

  Mooi initiatief!! Deze familie hoort in Nederland te zijn en Nederland hoort deze familie met open armen te ontvangen. Veel succes met de aktie.

 3. Roy

  Dag Feijo en Rixt! Jullie zijn natuurlijk ook van harte welkom om de petitie te ondertekenen, mochten jullie dit nog niet gedaan hebben!

 4. D.Plug

  Het is schandalig zoals men in Nederland met MENSEN omgaat. Minister Leers ik schaam mij voor U en uw party, ik was een C (christelijk)DA) volger maar laat het nu links liggen. Nieuwkomers binnen een maand beslissen of ze mogen blijven of niet. duurt het langer dan een verblijfsvergunning geven. Efficiëntie is bij de politiek ver te zoeken. Haal deze mensen TERUG……….

 5. johan

  Dronten wacht op een antwoord dat niet komen gaat. De minister gaat niet antwoorden. En dat is ook helemaal niet nodig. Als ik de lijst van ondertekenaars zo eens bekijk zie ik namen van raadsleden (zelfs van een wethouder) van CDA, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie. Die hebben samen een ruime meerderheid in de raad. Als die meerderheid uitspreekt dat de familie Karim welkom is in Dronten, daar een woning kan krijgen, en een baan, dan zou ik niet weten waarom Dronten nog op een antwoord van die Leers zit te wachten. Dronten kan het volgens mij zelf!

  johan banis

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.