Dronten kenniscentrum; maar hoe lang nog?

donderdag 17 april 20080 Reacties

Agripark DrontenDronten is samen met Wageningen het kenniscentrum van de Nederlandse landbouw. Voor ons in Dronten is dit net zo voor de hand liggend als dat ’s morgens de zon op komt. Maar langzaam aan kunnen we ons gaan afvragen hoe lang dit nog het geval zal zijn. De CAH geeft vandaag in De Stentor een stevig signaal af in de richting van de gemeente dat verplaatsing naar bijvoorbeeld Almere steeds meer in beeld komt. Het Groenhorst College is reeds gesloten en ook de STOAS heeft haar vertrek al aangekondigd. Natuurlijk, we hebben de Warmonderhof dan nog binnen de gemeente en dat is iets waar we met recht enorm trots op mogen zijn. Maar dat betekend niet dat we de andere instellingen niet moeten koesteren.

De CAH is een van de grootste werkgevers in Dronten en dat alleen al zou moeten maken dat ons college bereid zou moeten zijn serieus naar de CAH te luisteren. Maar kennelijk is dat nu niet het geval, zo valt te lezen in de krant.

Het gaat natuurlijk allemaal om de onderwijshuisvesting. Daar waar de gemeente krampachtig vasthoud aan het onderwijsstation lijkt er al jaren geen ruimte om te kijken naar de mogelijke andere opties die in Dronten voor handen zijn. Ook GroenLinks wilde jaren geleden (toen het onderwijsstation nog het ‘regionaal arrangement’ hete) een serieus onderzoek naar de kansen van de clustering van het onderwijs aan De Drieslag. Wij noemde dat ons ‘GroenLinks arrangement’.

Ook de CAH pleit nu voor de variant die wij als GroenLinks ook al een tijdje bepleiten. Ik zou het een onherstelbare blunder van het college vinden als zij de toekomst van de CAH in Dronten op het spel zetten voor het prestigeproject-actige aandoende onderwijsstation en onderwijsboulevard langs het spoor!

Dus college, (om het maar eens onparlementair uit te drukken) niet zeiken en zo snel mogelijk serieus met de CAH om tafel! Rap een beetje!

Het Platteland dat zorgt voor voedsel uit de landbouw, zorgt voor ontspanning in de natuur, voor landschappen om te recreëren en te sporten. Dat platteland verdient meer aandacht en waarderingen.

Natuurbeschermers en boeren zijn bondgenoten. Boeren willen een goed en gezond product telen waarvoor ze een redelijke prijs krijgen. Ons gezamenlijke landschap hun productiegrond en daarmee onze gezamenlijke verantwoordelijkheid én gedeeld belang!

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten.

Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share This