Dronten is klimaat neutraal en gaat duurzaam

woensdag 5 december 20070 Reacties

Wethouder Lodders van Zeewolde en burgemeester De Jonge tekenen de intentieverklaringAfgelopen maandag heeft onze burgemeester Aat de Jonge zijn handtekening gezet onder een intentieverklaring Duurzaam Inkopen tijdens een bijeenkomst van Natuur en Milieu Flevoland en COS Flevoland in het provinciehuis te Lelystad.
Tijdens een bevlogen verhaal maakte hij bekend dat Dronten in 2006 meer energie opwekte als dat we met z’n allen hebben gebruikt. Defacto is Dronten daarmee ‘klimaat neutraal’. Daaraan voegde de burgemeester wel toe: “we moeten echter wel nog veel meer doen aan de voorkant, bij het inkopen. Daar is nog een wereld te winnen”.

Ik ben bijzonder enthousiast over de duurzame ambities die het college dus kennelijk aan de dag legt en kan niet wachten op de collegevoorstellen die we als raad tegemoet mogen zien. De burgemeester was erg trots op onze klimaat neutraliteit en dat werd naar mijn gevoel alleen nog maar vergroot toen wethouder Lodders van Zeewolde liet weten daarop een beetje jaloers te zijn. Dus naast het rapport van Dronten komt er binnenkort dus ook een notitie van Zeewolde!

Mooie ambities en een mooie ondertekening van Dronten en Zeewolde van de intentieverklaring duurzaam inkopen. Dat er geen halve maatregelen te verwachten zijn bleek al bij de bekentenis van burgemeester De Jonge dat hij op de fiets naar Lelystad was gekomen. Heb ik toch altijd gedacht dat die lichtblauwe traptrekker van hem waarmee ‘ie in Lelystad was een auto is! Wat kan een mens zich toch lelijk vergissen!!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This