Dronten in debat

maandag 29 oktober 20070 Reacties

Burgemeester De JongeMorgenavond is er in het gemeentehuis “Dronten in debat“. Bijeenkomsten op initiatief van burgemeester De Jonge naar aanleiding van het opstellen van (de startnotitie op) de visie “Dronten; ontdek die ruimte”. Het is de eerste bijeenkomst uit een reekst en heeft als thema: “Burger, buurt en bondgenoten, over sociale samenhang en veiligheid”.
Ik raad iedereen die zich bij Dronten betrokken voelt nadrukkelijk aan hierheen te gaan!

Misschien kan ik niet helemaal ontkennen dat deze oproep komt omdat ik zo mijn eigen geweten probeer te sussen. Want vanmorgen heb ik me met veel spijt afgemeld voor het debat van morgenavond. Komende donderdag is er een raadsvergadering gepland rond de begroting en als extra onderwerp ‘de steeg’. Het kan niemand ontgaan zijn na de afgelopen twee weken dat (met name ‘de steeg’) een gevoelig onderwerp is. Nu werkt het zo in Dronten dat er twee dagen voor een raads- of commissievergadering door de politieke partijen fractievergaderingen worden gehouden in het gemeentehuis. Da’s om twee redenen praktisch;

  1. de bevolking weet ons altijd te bereiken (immers iedere dinsdag voor een vergadering zijn we daar) en
  2. we kunnen onderlinge afstemming houden om tot overeenstemming te komen over moties en ammendementen (tekstwijzigingen).

Morgenavond is er dus ook fractie en om deze reden heb ik mij voor het debat afgemeld. De begroting is jaarlijks het belangrijkste stuk dat de gemeenteraad vaststelt en over ‘de steeg’ hoef ik geen uitleg meer te geven. Alle redenen om dus wél bij de fractievergadering en niet bij het debat te zijn. Helaas…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.