Dronten in debat toont onvermogen tot leren van de gemeente

donderdag 6 maart 20081 reactie

GroenLinks bierglasKomende dinsdag is er opnieuw een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst in de reeks “Dronten in debat”.  Dit keer gaat het over jongeren en drankgebruik.  Het drankgebruik van jongeren is ook in Dronten een punt waar we (als politiek) serieuse aandacht voor moeten hebben. Als ik op zaterdag nacht zelf ook niet helemaal nuchter, De Rede uit kom zie ik volslagen donken tieners om mij heen die bij tijd en wijle niet meer weten waar ze heen moeten.

Dat hieraan niets moet gebeurden staat voor mij buiten kijf. De wijze waarop dit gebeurden moet is voor mij echter wel een punt van discussie. Afgelopen juli heeft de gemeenteraad onder aanvoering van het CDA een laffe motie aangenomen waarin er wordt gevraagd om beperking, meer bepaald vervroeging, van de openingstijden van de horeca. Men had toen echter niet de moed hieraan ook consequenties en dus beleid te koppelen.  Van mooie woorden alleen staat de politiek al bol en is geen mens ooit opgeschoten.

Goede reden hierover dus eens een breed maatschappelijk debat te voeren lijkt me. In de reeks “Dronten in debat” wordt daaraan te gemoed gekomen. Helaas laat de ambtelijke organisatie van de gemeente opnieuw zien niet in staat te zijn te leren van eerdere fouten. Daar waar vorig jaar ook al twee debatten zijn gevoerd zonder dat de politiek aanwezig was wordt deze lijn ook dit jaar opnieuw voortgezet.
Opnieuw zullen alle fracties afwezig zijn omdat deze debat avond samen valt met de fractievergaderingen in voorbereiding op de commissievergadering van volgende week donderdag. Dat zijn belangrijke vergaderingen en deze zijn niet eenvoudig om te gooien. Juist ook omdat in alle regelingen en verordeningen  er rekening mee wordt gehouden dat de fracties op die dinsdagavonden vergaderen.

Met enkel één week later plannen van deze Dronten in debat was dit probleem opgelost geweest en hadden de gemeenteraadsleden mee kunnen doen met dit belangrijke debat op dit belangrijke onderwerp.
Ik vrees met dit eenvoudige voorbeeld in de hand voor het lerend vermogen bij andere stommiteiten die onze gemeente helaas begaat.

1 Reactie

  1. Annemiek van der Meulen

    Deze vergissing is karakterisitiek voor onze gemeente waar goede communicatie nog steeds een kind van de rekening is. Het is niet voor niets dat de inwoners van onze dorpen de gemeente een magere 5,7 geven voor de communicatie van het beleid. Communicatie is een vak en een belangrijk onderdeel daarvan is planning.

    Onze fractie begint dinsdagavond iets vroeger, maar we komen bij lange na niet toe aan de punten die op de agenda staan. Ik wil naar het debat en ben net als jij niet blij met de planning en de keuze die ik moet maken.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.