Dronten geeft je de ruimte

donderdag 3 juli 20084 reacties

Doet u het nog eens in Dronten?Het is hoogst ergelijk dat wij als raadsleden (en daarmee de ‘hoogste bestuurders’) van Dronten uit De Stentor mogen vernemen dat ons college van burgemeester en wethouders een nieuwe solgan heeft vastgesteld voor onze gemeente. Ik hoop dat de burgemeester als hij mijn stukje leest (daar zonder twijfel op geattendeerd door een medewerker van het gemeentehuis – dank daarvoor!) terug denkt aan de VNG bijeenkomst over omgaan met de media…

Dronten geeft je de ruimte
Dat is de slogan waarmee wij de wereld gaan veroveren. Het is weer eens wat anders als “Doe het in Dronten”. Maar als ik de toelichting van de burgemeester lees in De Stentor kan ik er wel enthousiast van worden. Een slogan met een diepere lading, zegt burgemeester Aat de Jonge. Hij spreekt van een ‘filosofie van een samenleving’. “Het verwijst niet alleen naar de fysieke ruimte, maar ook naar de ruimte in je hoofd, de ruimte die we elkaar als mens geven in Dronten” zo valt te lezen.

Nu doen we zaken! Het college heeft kennelijk goede studie gemaakt van de inleiding van het GroenLinks verkiezingsprogramma en is hierdoor duidelijk geïnspireerd geraakt!

Ruimte van de uitgestrekte landbouwgronden rond de dorpen, de hoge luchten van de polder. Maar ook de ruimte om je te ontwikkelen, te leren, met al je behoeften, onderdeel te zijn van de samenleving; ook als je oud, ziek, gehandicapt, werkeloos of van buiten Nederland bent. Ruimte voor nieuwe ideeën en die kunnen ontplooien. Ruimte om mens te zijn in alle vormen van het leven.”

Ik roep het college dan ook op het GroenLinks verkiezingsprogramma ook verder uit te voeren na deze eerst goede stap op weg daarnaar toe!

4 Reacties

 1. johan

  Ja! We hebben jullie door! Jullie verliezen je in holle frasen en loze kreten!

  Dronten geeft je de ruimte… Tjongejonge zeg!

  Ik had een stille hoop, dat toen Aat enthousiast de vorige leuzen uit de grond liet rukken er geen leuzen voor in de plaats zouden komen. Slaat echt helemaal nergens op! Komt geen inwoner of bedrijf sneller van in Dronten! Nee echt niet!

  Maar we hebben een citymarketeer, en een heuse communicatie-afdeling en dus hebben we ook weer een leus. Nou, fijn… Kan ik dan ook eindelijk weer eens een fatsoenlijk forum krijgen, dames en heren communicatiedeskundigen?!?

  Maar misschien ben ik wel aan vakantie toe. Volgende week op Lanzarote!

  Johan Banis

 2. Paul Vermast

  Dag wethouder Koning,

  Fijn dat het college het hier erkent 😀

  Groeten,
  Paul

  Ps. Johan, je vraag over het forum is al beantwoord op de gemeentelijke website

 3. johan banis

  Ja precies! We moeten maar naar het forum van De FlevoPost. De gemeente laat het communiceren met haar burgers over aan een huis-aan-huisblaadje!
  Dan hoef je ook niet te reageren. Sterker nog:je hoeft het niet eens te lezen! Dat scheelt pas een hoop gedoe, zeg! Citymarketing, geacht college, is niet alleen kijken naar de burgers BUITEN de gemeentegrenzen, maar ook naar de burgers aan de BINNENKANT van de gemeentegrens!

  Maar nu eerst maar even op vakantie. Lijkt me nuttig.

  johan

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.