Dronten fraudenest?

woensdag 8 mei 20130 Reacties

Dronten in Google Earth

Dronten in Google Earth

De media meldde eind vorige week (WNL televisie –op 6.05 minuut– en De Stentor) dat er in Dronten aan de Haringweg een ‘fraudenest’ zit. Het probleem is dat Google het adres van de familie Huijbregts aanwijst als het ‘middelpunt van Nederland’. Dat is geografisch onjuist, maar bovenal heel vervelend voor de familie Huijbregts omdat alle internet IP-adressen waarvan niet te achterhalen is waar deze zich bevinden op hun adres wordt weergegeven. Gevolg: regelmatig boze mensen aan de lijn en politie op de stoep omdat internetcriminelen IP-adressengebruiken zonder geografische locatie. Mensen die op internet zijn opgelicht en ook de politie denken de daders via dat IP-adres gevonden te hebben terwijl er dus helemaal niets aan de hand is.

Lastig voor de familie en nogal onzorgvuldig van Google naar mijn mening. Afgelopen week heb ik informeel begrepen dat het probleem bij de gemeente niet bekend is. Daarom zal ik er volgende week donderdag in de commissie vragen overstellen aan het college. Want dat Google niet bereid lijkt te zijn om dit aan te passen lijkt me niet acceptabel. Daarom zal ik het college meteen vragen actie richting Google te nemen en dat door hen verzonnen middelpunt te verplaatsen naar bijvoorbeeld het Markermeer zoals de familie Huijbregts in De Stentor ook voorstelt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This