Dronten; een sterk merk

vrijdag 13 juli 20070 Reacties

Burgemeester Aat de JongeBij uitzondering zal ik met deze titel de burgemeester eens napraten. Dat vindt hij denk ik vast fijn en er hoeven nu dan ook geen ambtenaren naar hem toe te rennen om hem te vertellen dat ‘ie boos moet zijn.

Het lijkt me een leuk leven; burgemeester zijn. Je mag de baas spelen in de gemeenteraad en in het college en je hebt ambtenaren die je vertellen dat je boos moet zijn.
De gesprekken bij de borrel waren misschien nog wel het leukste van de voorjaarsnota gemeenteraadsvergadering van gisteravond. Natuurlijk hebben we gisteren ook de visie vastgesteld en deze werd door GroenLinks met regelmaat tot “onzin” bestempeld. Dat vond ‘ie dan weer niet leuk; onze burgemeester. Toen wist hij zelf dat ‘ie boos moest zijn.
Ik heb er hartelijk om gelachen toen burgemeester Aat me vertelde dat het er echt zo aan toe gaat. Dat hem wordt gevraagd of ‘ie niet boos is omdat Vermast weer eens wat heeft geschreven. Hij dan naar de griffier met het verzoek om mijn stukkie te printen. Gelukkig zegt hij dat íe nooit boos is… Sympathieke man, die burgemeester!

Het was een merkwaardige avond… Onze SP fractie in de gemeenteraad stapelde (weer eens) blunder op blunder. Wist niet hoe ze moesten stemmen en kwamen op hun stem terug nadat PvdA-raadslid Peter van Bergen in volle verbazing vroeg waarom ze als enige fractie tegen een bepaald amendement waren. Na bestudering bleek men toch voor, met dank aan de PvdA. Niet alleen ik; maar iedereen in de raadszaal is herhaaldelijk van zijn Nooit SPstoel gevallen van het lachen. Het is leuk dat we een SP hebben in de raad want er valt vaak mee (of eigenlijk om) te lachen. Jammer alleen dan de inhoud minimaal is. Met één zetel in de raad was er ook veel vrolijkheid geweest, maar hadden de twee andere zetels wel nuttig gebruikt kunnen worden, want inhoudelijk is het (en dit is een algemeen aanvaarde opmerking bij raadsleden) droevig.

Zo maak ik in één moeite door de burgemeester weer blij (scheelt ook weer een hollende ambtenaar) dat ik ook eens “iemand anders pak als mij” zoals hij gisteravond tussen de wijn en een pint aan me vroeg. Zoals algemeen bekend; ik ben de moeilijkste niet, dus bij deze!

Nou ja, de politieke zomervakantie is begonnen en (als het goed is) komen we niet eerder als eind augustus weer bijeen voor een vergadering. Dus dan is het altijd goed mensen met een blij gevoel op vakantie te helpen. Daarom ga ik nog maar even door met de burgemeester blij maken. Dat is ook meteen lekker veel aandacht en dat vindt hij ook altijd erg leuk; veel aandacht krijgen.

Want ik heb gisteren maar eens goed naar hem geluisterd en ben tot de conclusie gekomen dat we in een paradijs wonen. Dronten is geweldig! (Nou ja, dat wist ik natuurlijk al.) Maar als je eens alles opsomt wat we wel niet hebben dan ben je bij na in het Nirwana beland. Hoewel… in Nirwana wordt geblowd en daar wordt de burgemeester dan vast weer niet blij van…

Hoe het ook zij, Dronten is geweldig en er gaat ook heel veel goed in Dronten!
Nou ja, dat kan ik natuurlijk onmogelijk ontkennen. We hebben drie nieuwe winkelcentra in de dorpen, zijn (terecht) trost op Lowlands en de andere festivals op ons Nationaal Evenemententerrein. We zijn trots op een 5 kilometer lange kunstmatige natuurijsbaan die in Biddinghuizen wordt gebouwd. We zijn trots op de bossen en de natuur van de randmeren, trost op de landbouwinstellingen, landbouwopleidingen (Warmonderhof in het bijzonder – maar da’s persoonlijk) en agrarische kenniscentra. Trost op ons bedrijfsleven dat het afgelopen jaar de meeste nieuwe banen in Flevoland heeft gerealiseerd. Trots op Doet u het nog eens in Dronten?onze inwoners die Dronten (en dan bedoel ik dus het buitengebied en de dorpen Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant plus Ketelhaven mee) maken tot was het is: een gezellige samenleving. We zijn trots op onze Rust, Ruimte en Groen, maar ja.. dat mag ook al niet meer van burgemeester Aat omdat het te oubollig is. “Dronten; ontdek die ruimte” zoals de visie als titel heeft vind ik ook al niets. Als ik “doe het in Dronten” zou opschrijven krijgt Aat uitslag vrees ik, dus laat ik maar (heul trots) eindigen: “Dronten: een sterk merk!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.