Dronten, de buurgemeente van Lowlands

woensdag 7 augustus 20130 Reacties

LowLands_2013Natuurlijk, je moet je plek kennen als gemeente. Ik ben de eerste die dat zal toegeven, maar ‘Lowlands-baas’ Eric Van Eerdenburg maakt het wel erg bont in het Financieel Dagblad deze week. Terecht stelt hij dat er op Lowlands erg weinig gebeurd aan criminaliteit en incidenten. Dat is goed, dat is belangrijk en daarvoor van de organisatie, de beveiliging, politie en justitie te prijzen. Maar “er gebeurt hier minder met 55.000 man dan in buurgemeente Dronten op het dorpsplein met drie cafés” is wel behoorlijk kort door de bocht van Ven Eerdenburg.

Op ons dorpsplein met zijn drie cafés (zijn het er toch nog drie joh?) wordt ook wel eens een feestje gegeven. Toegeven de 55.000 bezoekers van Lowlands halen we niet, domweg omdat we ‘slechts’ 40.000 inwoners hebben in onze gemeente van 424 vierkante kilometer. Die komen echt niet allemaal op hun fietsje naar het dorpsplein. Maar ik voorspel dat het Redeplein komende dagen ’s avonds behoorlijk vol zal staan tijdens de ‘Meerpaaldagen’. Ons eigen –gratis- festival dat mogelijk wordt gemaakt door lokale sponsoren (waaronder Lowlands) en heel veel vrijwilligers. En ja, na drie avonden festival gebeurd en zeker wel eens wat op het plein, maar ook dat mag geen naam hebben, net als in ‘buurgemeente’(?) Lowlands.

Het is indrukwekkend om enkele keren per jaar als gemeente een festival als Lowlands of Defqon te mogen ontvangen en de ruimte te kunnen geven in onze gemeente. Ik heb eerder al eens gepleit dat we onze gemeente beter zouden kunnen omdopen naar Dronterland Biddinghuizen omdat de naamsbekendheid daarvan door Lowlands, Walibi en Defqon veel groter is dan die van Dronten. Maar zolang we nog Dronterland Dronten heten, liggen de festivals –en dus ook Lowlands- gewoon in de Gemeente Dronten! Maar wellicht is het aardig om voor Van Eerdenburg een mooie ketting te laten maken zodat hij zich gedurende Lowlands de festival-burgemeester van Dronten kan noemen… 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This