Dronten, Berlijn in de polder

zondag 23 mei 20040 Reacties

Het moet voor een Duitse toerist uit Berlijn toch een vreemde gewaarwording zijn om door Dronten te lopen. Zo ver van huis en toch zó vertrouwd. Berlijn, heeft de naam de grootste bouwpunt van Europa te zijn. Nou, ik denk dat wij op onze formaten in de polder ook een aardig eind komen als Dronten. En dan heb ik het nu alleen even over het dorp Dronten. Wandelend door het dorp zie je de verbouwingen in De Boeg, De Overloper, De Meerpaal en het Redeplein. Overal zand modder, graafmachines en overlast. Dronten staat op haar kop, is een bouwput! Het gemeentebestuur heeft er voor gekozen om Dronten een nieuw dorpshart te geven. Een nieuw centraal winkelcentrum (geheel in lijn van de traditie, veel groter) een nieuwe Meerpaal (veel groter) en een parkeerplaats dat moet worden omgevormd tot het centrale dorpsplein.
Oké, het ziet er nu niet uit en het is te hopen dat er niet al te veel vertraging zal optreden in de sloop en herbouw deze zomer. Maar stel dat we het hebben over volgend jaar zomer. Het redeplein is autovrij en de Meerpaal open. Het winkelcentrum heeft ‘zich omgedraaid’ en staat nu ook met haar ‘gezicht’ naar het plein. Dat gezicht dat wordt bepaald door horeca gelegenheden die terrasjes hebben staan op het plein. Een plein met bomen, misschien ook een fontein…
Ik zit maar te fantaseren. Maar stel dat het er zo uit zou komen te zien. Een regionale ontmoetingsplaats voor de jeugd. Misschien zou het dan wel waard zijn om een jaar lang overlast te hebben.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.