Dramatisch aftreden Siebe de Graaf

vrijdag 2 november 20072 reacties

Siebe de GraafVanavond, bij aanvang van de raadsvergadering over de begroting 2008, heeft wethouder Siebe de Graaf zijn ontslag genomen en heeft hij na een emotionele verklaring de raadszaal en het gemeentehuis verlaten.

“Gisteren heb ik op basis van een zorgvuldige afweging besloten vanavond in de openbare raadsvergadering van 1 november 2007 ontslag te nemen als wethouder. Dat was en is voor mij persoonlijk een zware en moeilijke beslissing” zo stelde de wethouder.

Ik heb groot respect voor de wijze waarop de wethouder in zijn persoonlijke toespraak de eer aan zichzelf hield en besloot terug te treden.

“Ik verklaar steeds naar eer en geweten te hebben gehandeld. De kern van het openbaar bestuur is en blijft dat algemene belangen en individuele belangen en rechten tegen elkaar worden afgewogen. Maar dat er uiteindelijk wel keuzes worden gemaakt! Ik heb als verantwoordelijk portefeuillehouder met het vorige en het huidige college die afweging gemaakt”.

Natuurlijk heeft de wethouder naar eer en geweten gehandeld. Ik ben er ook ontzettend tros op dat wij als GroenLinks vanavond als énige fractie tijdens de raadvergadering aandacht hebben besteed aan het vertrek van de wethouder. Daarin zei fractievoorzitter Cebus Korteweg dat wij “nimmer hebben getwijfeld aan de integriteit en de inzet van wethouder De Graaf”.
Precies zo is het! Verantwoordelijk was de wethouder voor een aantal zaken waar hij als persoon niet op afgerekend kan worden, maar als wethouder wel verantwoordelijk was. Zijn inzet voor de gemeente Dronten staat en stond niet ter discussie!

Ook ik ben me ervan bewust op deze website een bijdrage te hebben geleverd aan de sfeer en het beeld dat hebben bijgedargen aan dit aftreden. Ik hecht er dan ook nadrukkelijk aan te stellen dat ik de ‘wethouder’ verantwoordelijk hield voor wat er is gebeurd, maar dat ik nimmer heb getwijfeld aan de inzet en goede bedoelingen van Siebe de Graaf. Ik heb groot respect voor zijn stap vanavond en wens hem in Dronten alle geluk toe!

Paul Vermast.
Dronten 2 november 2007; 01.20 uur

DownloadDe hele verklaring van wethouder De Graaf.

2 Reacties

  1. Rense van der Heide

    Respect!!! Paul, prima stuk.

    Rense

  2. Frank Pels

    [ GroenLinkser Paul Vermast deed op zijn weblog uitgebreid verslag van de hele affaire. Niet alleen de harde nieuwsfeiten, maar ook de politieke sfeer tekende hij op. Daarbij was hij meestal sneller dan de reguliere media. Daarom hierbij de meer dan verdiende sterren voor Paul. Klik hier om ook sterren aan Paul te geven.]

    Hele bericht op FrankPels.nl

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.