Donkere wolken…

vrijdag 28 juli 20060 Reacties

{mosimage}Donkere wolken lijken zich samen te pakken boven het Redeplein van Dronten, niet om de zo brood nodige regen te brengen, maar onweer; politiek onweer wel te verstaan. Bob de Hon, oud-burgemeester en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Meerpaal, heeft laten zien dat hij het politiek onderhandelen bij lang en na nog niet verleerd is. Een persconferentie uitroepen en daarbij ook de fracties uitnodigen, reuring alom en dan niet verder komen dan dat je niet meer met het College van B&W wilt spreken. Politiek knap spel!
Want ik denk dat zijn doel is bereikt. Omroep Flevoland meldt op haar website dat “raadsleden opheldering eisen in een extra raadsvergadering eind augustus”. Wij pleiten voor een extra Commissie Algemene Zaken. Daarbij willen we ook de directie en RvT van de Meerpaal kunnen horen en dat kan beter in een commissie dan in een raadsvergadering.
Maar als waar is dat wethouder Engelvaart het rapport van Van Klink echt tot “evangelie” heeft gemaakt en niet meer bereid blijkt te zijn over de inhoud te praten vrees ik dat het voor het einde van dit reces nog wel eens zou kunnen gaan onweren voor de (nog redelijk verse) wethouder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.