Donderdag nieuwe wethouder

maandag 22 september 20081 reactie

Brekend nieuwsDe Stentor meldt dat donderdag avond bekend zal worden gemaakt wie de tijdelijke wethouder wordt ter (tijdelijke) vervanging van Hans engelvaart. Interessant nieuws aangezien er voor de vergadering nog geen agandapunt hierover op de agenda staat. Natuurlijk kan er nog tot 48 uur van te voren een punt aan de agenda worden toegevoegd. Dat is dus uiterlijk morgenavond 19.29 uur.

‘Tot aan donderdagavond willen de drie ‘regerende partijen’ niet kwijt wie Engelvaarts tijdelijke opvolger wordt.” valt te lezen in De Stentor.

Het kan wel zijn dat ze niets kwijt willen, het stil houden tot donderdag lijkt me bepaald onzin. Immers het agendapunt dan men dan voor een eventuele benoeming wil opvoeren zal toch ook moeten bevatten om wie het gaat. Aangezien een wethoudersbenoeming openbaar is kan het stuk de raad ook niet vertrouwelijk worden toegezonden.

Natuurlijk kan men willen wachten tot de volgende raadsvergadering. Die is eind oktober en dan nog vervagen tot het einde van het jaar is helemaal onzin. Wat mij betreft blijft het een slechte zaak dat er een vijfde wethouder wordt benoemd; hoewel het altijd afwachten is met welk konijn het CDA uit de hoge hoed komt!

1 Reactie

  1. Frank Pels

    Een nieuwe wethouder? Voor die goed-en-wel is warmgedraaid zijn er al weer nieuwe verkiezingen (of nog een gezellige college-crisis).

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This