Don QuiWilders heeft een nieuwe molen gevonden

maandag 8 december 20080 Reacties

Vanmorgen zit Geert Wilders bij ‘Goede morgen Nederland’ (je moet wat als je een tijdje ziek thuis zit) en hij heeft een nieuw plannetje bedacht. De ‘vette’ publieke omroep (PO) moet zijn reclamegelden inleveren en Loekie de Leeuw moet maar worden geslacht aldus Wilders. Hij brengt dit alles onder het mom van de oneerlijke concurrentie die de kanten onder vinden van de PO. Immers de PO krijgen een forse subsidie van de staat en dan ook nog eens geld uit de reclame inkomsten. 

Het werd grappig toen presentator Sven Kokkelman aan Wilders vroeg of de PO niet ook een hoop mooie en goede programma’s maken. “Dat eh.. weet ik niet. Maar als u NOVA een mooi programma vindt..” reageerde Wilders. En daar kwam de werkelijke aap uit de mouw. Wilders heeft zo’n afschuwelijke hekel aan kritische en (in zijn ogen) linke journalistiek dat deze maar gewoon moeten worden opgeheven. Eén publieke zender is volgens hem meer als voldoende. 

Nu mag je dat van mij allemaal best vinden en misschien is er zelfs wel iets voor te zeggen. Want een reclame-vrije PO lijkt me een verademing. Ook het verdwijnen van de krampachtige houding als het gaat om het per ongeluk reclame maken zou ik een vooruitgang vinden. Dat in televisieseries de logo’s op de beeldschermen moeten worde afgeplakt vind ik absurd. 

Maar waar ik moeite mee heb bij Wilders is dat hij het argument van mogelijk banenverlies bij de kranten als reden aanvoert om de hem ongevallige PO de mond te snoeren. Dat er bij de PO dan ook ontslagen vallen is niet erg. Die kunnen ergens anders aan het werk, het zijn ambtenaren.  Lekker hoor als je gewoon kort door de bocht kunt zijn. 

De conclusie is dat Wilders met name NOVA echt haat en ‘de Clairy Polaks van deze wereld’ het liefste van de buis ziet verdwijnen. Toch een mooi standpunt voor iemand die altijd de mond vol heeft van vrijheid van meningsuiting (zijn reactie op deze conclusie? ‘Vrijheid van meningsuiting is prima! Maar niet op koste van de belastingbetaler’. Het is allemaal zo voorspelbaar).  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This