Domme PvdA-ers

vrijdag 17 oktober 20082 reacties

Icesave save?Wat hebben we toch een olie domme PvdA fractie in onze raad. Eigenlijk wist ik dat niet zo. Soms heb ik wel eens kritiek op een wat te flexibele ruggengraat en draaierigheid, maar door de bank genomen ben ik het vaak met ze eens en kan ik het goed met ze vinden.

Maar ik blijk er – tot mijn schrik – verschrikkelijk naast te zitten blijkt nadat ik vandaag de column in de Flevopost lees. Wat een domme raadsleden en wat stellen ze toch domme vragen! Vorige week  vroeg men tijdens de commissievergadering naar de gevolgen voor Dronten van de creditcrisis.

Wat een oerdomme vraag is dat wel niet, aldus Gerrit Wijnne in de FlevoPost.

“De vraag die de PvdA stelde lijkt me volstrekt overbodig”.

Nu blijkt maar weer waarom raadsleden, raadsleden zijn en journalisten, journalisten. Regeren is immers vooruit zien en de waarde van de PvdA vraag bleek twee dagen later. Afgelopen weekend bleken een groot aantal gemeenten geld is IJsland heeft ondergebracht en daarmee ettelijke miljoenen in rook te lijken op gegaan.  Ik zou niet echt uit de lucht zijn gevallen als Dronten dit ook was overkomen.

We hebben het over een heel ernstige zaak en ik was daarom, samen met VVD Fractievoorzitter Bern Rosing,  met stomheid geslagen toen één van de coalitie raadsleden ons vroeg of we baalden dat Dronten geen geld op IJsland heeft. “Dan hebben jullie niets om te zeuren”.  Over domme opmerkingen gesproken. Maar dat was géén PvdA-er! 

2 Reacties

 1. Wim Esselink

  Volgens Gerrit hadden we vragen moeten stellen over het Hanzekwartier. Zou hij niet gezien hebben dat dat al op de agenda stond die zelfde avond? Daar is toch aardige wat gelegenheid gewest om vragen te stellen. Welke vraag zou hij hebben willen stellen die die avond niet is gesteld?

 2. johan b

  Als je helemaal niks kunt in het leven, kun je altijd nog journalist worden. En als je zelfs dat niet kunt, dan wordt je sportjournalist.

  Deze gevleugelde woorden heb ik niet zelf bedacht, maar hoor ik nog wel eens in de wandelgangen bij mijn werkgever (en daar hebben ze er verstand van…).

  Nou ligt het erg voor de hand (en ik zit me serieus in te houden) om op bovenstaande two-liner een variant te bedenken. Nee, ik doe het niet!

  johan

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This