Digitaal “politiek-Dronten” belediging van de kiezers

dinsdag 22 augustus 20060 Reacties

{mosimage}Het was zo mooi tijdens de verkiezingscampagne, alle partijen gingen het hélémáál anders doen. VVD en Leefbaar bouwden een nieuwe website, de ChristenUnie begon een website en lijsttrekker van de PvdA, Hillebrand Koning startte een weblog. Eindelijk digitale concurrentie! Ik was blij, want een beetje concurrentie houdt je scherp. Maar we zijn nu pak weg een half jaar verder en het is bedroevend! Oké, de PvdA daar gelaten met het weblog van Wethouder Hillebrand en de afdelingssite doen ze het heel behoorlijk. Maar verder is het bedroevend stil. De ChristenUnie is nog steeds verblijd met het aantal zetels en pas als je naar beneden gaat kom je iets over de verkeersveiligheid van De Rede tegen. Het CDA heeft ook nauwelijks iets te melden en bij de VVD halen de Algemene Beschouwingen van november vorig jaar nog steeds de  voorpagina, ondanks dan de site pas begin dit jaar werd gebouwd.

Het verbaasd me dat de andere partijen geen gebruik maken van de mogelijkheid om aan hun kiezers “verantwoording” af te leggen over de keuzen die ze maken en de standpunten die ze innemen. Dat heeft natuurlijk ook iets met interesse te maken. Voor mij geldt dat ik internet leuk vind en dus bereid ben om daar tijd in te steken. Maar is het daardoor wel een goede manier om het partijstandpunt over te brengen. Hetzelfde geldt voor deze pagina waar ik mijn visie der dingen (die zelden afwijkt van het partijstandpunt qua Dronten) kwijt kan. De andere partijen moeten toch ook wel mensen kunnen vinden die dat willen doen?

Maar als je kiezer bent in Dronten en wilt weten wat de partijen vinden of doen hoef je niet op internet terecht. Want behalve van de PvdA (en haar wethouder) en GroenLinks zul je er niet veel wijzer van worden. Een gemiste kans!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This