Dierenpark mag niet weg uit centrum

woensdag 27 mei 20090 Reacties

Dat kopt vandaag de FlevoPost op de voorpagina naar aanleiding van een bijeenkomst met burgers over het Hnazekwartier afgelopen maandagavond. Tijdens deze bijeenkomst zou een stelling zijn gebruikt die over verplaatsing van het dierenpark gaat als een van de mogelijkheden om het toekomstige Hanzekwartier te laten aansluiten op het centrum.

De FlevoPost stelt terecht dat er nog geen besluitvorming over heeft plaatsgevonden, maar vindt dat de srtelling wel die kant op wijst. Laat ik het maar eens vrij vertalen door te stellen dat de FlevoPost op haar voorpagina eigenlijk beweerd dat (ondanks dat dit nog niet  is besloten) de politiek plannen heeft het parkje te verplaatsen.

Niets is minder waar. Ook de raad en het college gaan vanavond zo’n zelfde avond houden als afgelopen maandag met burgers plaats vond in de Meerpaal. vanmiddag kunt u om deze reden groepjes raadsleden en wethouders door het toekomstige Hanzekwartier zien fietsen. Tijdens alle vergaderingen over het Hanzekwartier in het verleden is er door de raad steeds aandacht gevraagd voor de positie van het park en dat deze op die plek moet blijven. Maar eigenlijk is er al verschillende keren besluitvorming geweest over het park. Want meer dan eens heeft de raad met grote meerderheid of zelfs unanimiteit moties aangenomen die het dierenpark en de seniorengolf op die plek willen laten. Dus de suggestie die de FlevoPost opwerpt dat er plannen zijn voor verplaatsing slaan de plank volledig mis.

Het bureau dat in opdracht van de gemeente een plan moet maken voor het hele gebied moet natuurlijk onderzoeken wat de ruimte is in het gebied, dat geldt dan dus ook voor het dierenpark. Ik kan me met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat er vanavond vanuit de raad en het college een ander geluid zal komen dan dat het parkje blijft waar het is. Misschien zal er wel iets veranderen, maar van verplaatsing zal naar mijn stellige overtuiging geen sprake zijn!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This