Dicht op het nieuws

zondag 15 maart 20090 Reacties

Gistermiddag kwam het College van Utrecht stad ten val. Het GroenLinks ‘talenten klasje’ had aan het einde van de ochtend een gesprek en debat met wethouder Robert Giesberts van Utrecht.

Maar helaas moest Robert eerder weg omdat de GroenLinks fractie voor een extra vergadering bijeen kwam in het landelijk Bureau waar wij ook zaten. Het is toch apart om aan het begin van de middag met de wethouder te spreken die in het tweede helft van de middag ex-wethouder is.

Meer auto’s in de stad en sloop van woningen staat haaks op afspraken voor betere luchtkwaliteit. Coalitiepartijen in Utrecht zeggen het vertrouwen in GroenLinks op. GroenLinks houdt vast aan de afspraken in het collegeakkoord om de groei van het autoverkeer te beteugelen en een omslag van auto naar fiets en Openbaar Vervoer te realiseren. De partij zal het omstreden voorstel om aan de westkant van de stad een nieuwe verbindingsweg aan te leggen met de A2 niet steunen.

Zo laat GroenLinks Utrecht Stad in een reactie weten. Zelf bleek ik wat vroeg te zijn met het nieuws naar buiten te brengen via Twitter. Maar het bleek toch al veel eerder te zijn uitgelekt via een andere werbite. Da’s dan weer een hele geruststelling. Want toen ik uit het  GroenLinks Bureau  vertrok begreep ik dat het al bekend nieuws zou zijn. Nou ja; het is toch een geruststelling dat ik niet ‘de mol’ ben.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This