Derde keer lijsttrekker

zaterdag 18 december 20210 Reacties

Ongelofelijk trots ben ik dat de leden van GroenLinks Dronten mij voor de derde keer hebben verkozen tot hun lijsttrekker bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad. Ik heb heel veel zin om de komende jaren opnieuw verantwoordelijkheid te nemen bij te mogen dragen aan het geluk van onze inwoners!

De komende periode wordt cruciaal voor onze gemeente. Er staan ons gigantische uitdagingen te wachten. Niet alleen de groei waarover wordt gesproken, maar ook het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad heeft voor iedereen gevolgen. We komen daarmee echt achter de voordeur van mensen.  Als we besluiten dat een wijk van het gas af moet, dwing je mensen tot het maken van kosten. We moeten dus manieren vinden om te garanderen dat iedereen daaraan mee kan doen en we inwoners niet in de ellende storten.

Er staan ons gigantische uitdagingen te wachten

Ook financieel wordt het spannend voor de gemeente, want hoe komen we bijvoorbeeld uit de corona pandemie? Wat betekent dat voor onze lokale winkelstand, horeca en andere ondernemers? Hoe zorgen we er voor dat leerachterstanden weer worden weggewerkt, er aandacht blijft voor de eenzaamheid die we nu overal om ons heen zien? Niet alleen bij ouderen, maar breed in de samenleving. Hoe zorgen we dat onze sportieve en culturele instellingen overeind blijven als cement in de samenleving? Kunnen we garanderen dat onze dorpen fijne plekken blijven om te wonen? Zonder laagvliegroutes naar Lelystad Airport, enorme datacenters die ons landschap en de biodiversiteit om zeep helpen en enorm veel energie vragen?

Als GroenLinks hebben we daar ideeën over. En ik heb de ambitie om daarin verantwoordelijkheid te nemen. We hebben visie en lef om echte keuzes te maken. Keuzes voor de lange termijn die verder reiken dan de komende vier jaar. Dat is de afgelopen jaren veel te weinig gedaan. We praten over van alles in de raad. Maar aan het grote debat over waar we met onze gemeente heen willen, wat voor een samenleving we voorstaan en hoe we daar willen komen; daar gaat het wat mij betreft veel te weinig over. Als fractie agenderen wij dit regelmatig door het te hebben over het geluk van onze inwoners.

stem eens anders dan je tot nu toe hebt gedaan

Dat is overigens niet hetzelfde als alle inwoners gelukkig maken. Want politiek is het maken van keuzes en die maken nu eenmaal niet iedereen gelukkig. Als voorbeeld: niemand vind het leuk om meer belasting te gaan betalen. Maar dat we daardoor de bibliotheek, de Meerpaal, zwembaden en sportfaciliteiten open kunnen houden draagt bewijsbaar bij aan het geluk van onze inwoners.

Regelmatig spreek ik mensen op straat die vaak vinden dat het allemaal anders moet. Dat er meer ambitie vanuit het gemeentehuis moet komen. Meer daadkracht en meer durf. Mijn advies aan deze mensen is dan altijd: stem eens anders dan je tot nu toe hebt gedaan. Bij voorbeeld op GroenLinks. Want aan daadkracht, durf en ambitie hebben we geen gebrek en we zijn bereid ook in het dagelijks bestuur die verantwoordelijkheid te pakken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This