De wethouder wankelt

woensdag 24 oktober 20073 reacties

De vertrouwelijke notulen (klik voor vergroting)Als wethouder weet je dat je in de shit zit als de oppositie al bij de commissievergadering bij elkaar in een hok gaat zitten om de strategie uit te stippelen. Welnu; wethouder De Graaf zit in de shit, want afgelopen avond hebben we de koppen bij elkaar gestoken hoe om te gaan met ‘de steeg’.
De kranten zetten het vandaag al stevig aan: “Onrust over steegje neemt toe” (De Stentor) en College kan vallen over ‘het steegje’ (De FlevoPost) en misschien is het ook wel waar; de wethouder moet overmorgen écht met een héél goed verhaal komen willen er volgende week donderdag geen ongelukken gebeuren.

Net als veel collega’s viel ik uit de lucht van verbazing over het feit dat er notulen zijn opgedoken (vertrouwelijk – dus geen linkje) van een vertrouwelijke informatiebijeenkomst op 12 januari 2006. Mijn verbazing bestaat er uit dat ik in deze bijeenkomst aanwezig was en nooit eerder notulen heb gezien. Maar hoor van onzr fractievoorzitter Cebus Kortweg dat deze toch al even circuleren. Formeel bestaan ze ook niet, ondanks dat ze foutief zijn aangemerkt als notulen van het vertrouwelijke gedeelte van de commissie. Da’s apert onjuist! Er is nooit een geheime commissievergadering over ‘de steeg’ geweest. Op deze avond is er een vertrouwelijke informatieavond geweest over het “centrumplan Biddinghuizen” en daarin is de deal van de Gouden Ploeg genoemd precies zoals deze deal nu bekend is geraakt. Meer over deze bijeenkomst kan en wil ik niet zeggen. Maar ik voel me wel een beetje gekloot dat er ruim anderhalf jaar na dato, nu er een crisis in de lucht hangt, plots notulen blijken te zijn van deze bijeenkomst.
Om onduidelijkheden te voorkomen, mocht iemand “lucht krijgen” van deze bijeenkomst: er is niets besloten en de status van deze avond was louter informerend. Veel was er nog onduidelijk en aan deze avond kunnen op geen enkele wijze conclusies worden verbonden.

3 Reacties

 1. Michel

  Pas als men het over “Steeg-gate” heeft wordt het echt serieus… 😉

 2. Paul Vermast

  Ik heb het zelf al de “Affaire Troisfontaine” gedoopt… Klint best mooi toch? 😀

 3. P.Oosterhuis

  Ja dit is werkelijk te gek! Een gemeenteraad die dit pikt is geen knip voor de neus waard.
  Overigens om een stuk straat aan de openbaarheid te onttrekken moet een inspraakronde worden gehouden. Die steeg bestaat al heel lang, die mag je wettelijk niet maar zo afsluiten!

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.