De wereld is gek

woensdag 7 september 20050 Reacties

Vorige week om deze tijd slenterde ik nog door Castrojeriz, een klein dorpje in Spanje wat in een landschap ligt dat uit enkel rots en graanvelden bestaat. Hoog, heet en voor mijn begrippen bijna niet bewoonbaar. De wind is er lauw, de schaduw in warm en in de zon is het heet. Twee dagen later was ik in Santiago de Compostela. Genoot opnieuw van de prachtige stad, de kathedraal en de sfeer die de eerste schooldag voor de universiteit van Compostela aan drukte opleverde.
Gisteravond was weer de eerste fractievergadering van dit seizoen en gaan we er weer volop tegenaan. Het is nog mooi weer ook. Maar de wereld is vandaag gek geworden, op Nederlandse schaal dan.

Het Kabinet dat zo graag schrapt en vindt dat je afspraken moet maken en na komen; het Kabinet dat op een achternamiddag een omroep als de NPS opheft en daarmee een kwalitatief hoogwaardige omroep de nek om draait; dát Kabinet houd de kerncentrale van Borssele open tot 2033!! Terwijl in het regeerakkoord staat dat de centrale in 2013 zou moeten sluiten. Dat terwijl de centrale in 1996 al dicht had gemoeten!! Het is een schade! Dit is nou de rechte rug van het CDA. Staan voor normen en waarden die je belangrijk vindt. Het CDA is voor duurzaamheid, dat dan weel wel. Maar de interpretatie van dat begrip is in mijn beleving wel anders. Duurzaamheid en duurzame oplossingen zijn zaken die geen krediet leggen op de toekomst van onze kinderen en achterkleinkinderen. Maar de duurzaamheid van de CDA-er Van Geel die dit akkoord over Bossele sloot gaat langer mee dan tot 2033. Honderd-twintig-duizend jaar lang zal het afval dat we in de kerncentrales produceren nog levensgevaarlijk blijven. Dat is nog eens duurzaamheid met een grote D!
Nog nauwelijks van deze schrik bekomen ging ik boodschappen doen in de supermarkt in de buurt. Pepernoten. De Klimaatverandering grijpt wel heel erg om zich heen. Mijn thermometer wijst nog 27 graden aan. Pepernoten. Ik loop nog in een korte broek en t-shirt. Pepernoten. Als je stil buiten in de zon zat liep vanmiddag het zweet me van het hoofd. Pepernoten. Het is toch pas begin september? Of heb ik toch last van een Spaanse zonnesteek? Pepernoten?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.