De Waker brandt

maandag 7 september 20090 Reacties

Greenpeace schip 'Solo'

Enkele jaren geleden zag ik het schip als De Waker komen aanvaren op de rede van Den Helder en al van verre was me duidelijk dat het De Waker moest zijn. Ik vond het grappig om de merken dat ik er erg blij van werd het schip weer eens te zien. De beelden van gisteravond vond ik dan ook erg schrikken. De schade in de machinekamer zal wel  groot zijn, toch hoop ik dat de Kustwacht het schip repareert zodat ze, net als haar taak in de Greenpeace tijd, weer snel kan waken over de veiligheid van mens, dier en milieu op onze Noordzee.

Het kustwachtschip De Waker heeft gisteravond 5 km buiten de kust van Terschelling in brand gestaan. Gelukkig is het vuur gedoofd en hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Toen ik het nieuws hoorde en de beelden zag voelde ik mijn maag een klein beetje samen trekken. De Waker ken ik veel beter als het Greenpeace actieschip Solo. Het was het eerste Greenpeaceschip waar ik op ben geweest en uiteindelijk ook het eerste Greenpeace schip waarmee ik mocht meevaren. Mijn bezoek aan de Solo in Rotterdam in 1990 zorgde er voor dat ik uiteindelijk vrijwilliger werd en ruim 15 jaar als vrijwilliger en later als campagnemedewerker bij Greenpeace heb rondgelopen. Kortom, de Solo was echt wel mijn favoriete schip.

Enkele jaren geleden zag ik het schip als De Waker komen aanvaren op de rede van Den Helder en al van verre was me duidelijk dat het De Waker moest zijn. Ik vond het grappig om de merken dat ik er erg blij van werd het schip weer eens te zien. De beelden van gisteravond vond ik dan ook erg schrikken. De schade in de machinekamer zal wel  groot zijn, toch hoop ik dat de Kustwacht het schip repareert zodat ze, net als haar taak in de Greenpeace tijd, weer snel kan waken over de veiligheid van mens, dier en milieu op onze Noordzee.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This