De Volkskrant komt bij zinnen

donderdag 28 augustus 20082 reacties

De Volkskrant‘Telegraaf ouderwets op oorlogspad’ kopt De Volkskrant vandaag op haar website. In het artikel ‘beschuldigd’ de kant de Telegraaf er van ‘los’ te zijn. “Na een dagenlange campagne tegen GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak stort de krant zich nu op minister Jacqueline Cramer, die ooit een steunbetuiging zou hebben getekend voor krakersblad Bluf! Er is nu bijna geen verschil meer tussen de kreten in de ingezonden brieven en de hoofdredactionele commentaren. De hoofdredacteur, Paul Jansen, schrijft stukjes van zo’n niksig, populistisch niveau dat Lunshof zich in zijn graf zou omdraaien” aldus Bert Vuijsje, oud-adjunct van de Volkskrant en oud-hoofdredacteur van HP/De Tijd in vandaag in De Volkskrant.

Wat een opluchting dat de rede eindelijk weer voet aan de grond lijkt te krijgen bij De Volkskrant. Misschien moet de redactie het eigen commentaar tijdens de affaire Duyvendak nog eens lezen. Benieuwd of men daar nu anders over denkt…

2 Reacties

  1. Harrie Kampf

    @Paul, anders dan je denkt is de Volkskrant heel consequent, dat wil zeggen steeds pro PvdA en anti klein links (PSP,CPN,PPR)/GroenLinks. Niet de inhoud is het dat de draai van de Volkskrant verklaart, maar de partij van de persoon die aangevallen wordt.

  2. Paul Vermast

    hmm zo had ik het nog niet bekeken…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.