De trein komt!

dinsdag 30 januari 20070 Reacties

Vandaag is dan toch eindelijk officieel het startsein gegeven voor de aanleg van de Hanzelijn, de spoorverbinding tussen Lelystad en Kampen via Dronten.
Toen ik ruim 10 jaar geleden hier kwam wonen werd me verteld dat voordat ik weer van school zou gaan ik met de trein hier weg kon. Mijn laatste schooldag was in 2001 en nu is dan eindelijk het officiële startschot. Maar laten we niet terug kijken. Vandaag is een eerste stap gezet op weg naar de meest ingrijpende verandering in de ruimtelijke ordening van Dronten sinds de bouw van de kernen. Dwars door de gemeente komt een dijk van 7 meter hoog te liggen met daarop een spoorlijn en tegelijk wordt de N23, de autoweg die aansluiting geeft op de N50 en A6, aangelegd. Kortom; het aanzien van Dronten en vooral de bereikbaarheid van Dronten zullen fors veranderen de komende vier jaar. Dat is een spannend proces en ik ben benieuwd wanneer ik voor het eerst in de stoptrein van Dronten naar Amsterdam zal stappen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.