De trein gaat echt pas in 12-12

dinsdag 28 juni 20110 Reacties

De Hanzelijn bij Dronten-West

GroenLinks Kamerlid Ineke van Gent vroeg afgelopen 16 maart aan minister Schultz van infrastructuur of het mogelijk was de treinen van Lelystad naar Dronten eerder te laten rijden omdat de spoorinfrastructuur op het oog wel klaar lijkt te zijn. Ineke van Gent en ik waren van mening dat als je het spoor deels eerder kan gaan gebruiken, je dat niet moet nalaten.

De minister heeft de Kamer gisteren een brief gestuurd waarin zij gemotiveerd uitlegt dat de eerdere openstelling van het spoor tussen Lelystad en Dronten niet mogelijk blijkt te zijn. Dit alles heeft vooral te maken met het testen van de veiligheidssystemen en de opleiding van personeel.

“In de planning voor de Hanzelijn is bovendien voorzien dat het programma van testen, vrijgave en opleiding wordt uitgevoerd voor de Hanzelijn als geheel. Het splitsen van het testtraject in twee delen is met name bezwaarlijk met het oog op het testen van de beiden transities van ERTMS naar ATB bij Lelystad en Hattemerbroek. Het stapsgewijs in gebruik nemen van deeltrajecten, zoals bijvoorbeeld het traject Lelystad – Dronten is daarom niet mogelijk” schrijft de minister.

Zeker het testen van de overgangen tussen de twee beveiligingssystemen op het spoor (de nieuwere ERTMS en het algemeen in Nederland gebruikte ATB) vind ik zwaarwegend te noemen waardoor openstelling in delen niet mogelijk blijkt te zijn.

Dus de trein zal gaan rijden in Dronten, niet zoals ik graag wilde al eind dit jaar met de dienstregeling 2012, maar pas eind volgend jaar met het ingaan van de dienstregeling 2013. Dus de eerste trein waar we als Drontenaren in ons dorp zullen kunnen stappen is die van 9 december 2012. Tot die tijd gewoon nog even met de Hanzeliner.

Lees hieronder de brief van de minister:
Brief minister Schultz: Toezegging station Dronten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast is fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast is hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This