De tijd kwijt

woensdag 27 september 20060 Reacties

Oké ik geef toe dat ik nog niet zó oud ben, al komt de 30 schrikbarend snel in zicht, maar gisteren dacht ik even dat ik was terug gekeerd in mijn jeugd. minster Pieter Winsemius, minister Hirsch Ballin en het kabinet dat de komst van een tweede kerncentrale in Nederland voorbereid. Was ik nu terug in de jaren ’80? Heel even was ik de weg kwijt. Nu was ik dit weekend een aantal dagen in België maar zo enorm in de war kan ik daarvan toch niet zijn geraakt. Doorgaans kom ik erg ontspannen uit Belgi” terug! Maar kennelijk heb ik toch ergens de boot gemist. Of is ons bananenkoninkrijkje nog verder afgegleden en laten we twee oud-minsters opdraven om nog een maandje minister te mogen spelen? Gaat een minderheids kabinetje tegen de keer in als ‘duurzaamheidmaatregel’ een nieuwe kerncentrale bouwen? Duurzaamheid is bij het CDA wel heel letterlijk, duurzaam afval wel te verstaan, nog 250.000 jaar! 

Als men 247.994 jaar vóór Christus kernenergie zou hebben gehad, da’s grof wel nog voor de steentijd was het afval nu net niet gevaarlijk meer. Een verstandig mens vraagt zich af waarmee we op dit moment mee bezig zijn.
Maar het is dan ook opvallend dat er weinig verstandige mensen in ‘vak K’ in de Tweede Kamer zitten op dit moment. Voor de mensen die iets minder parlementair onderlegt zijn (hetgeen ik kan begrijpen) het ‘vak K’ in de Tweede Kamer is de plak waar het kabinet zit.
Gelukkig was ik alleen maar even de tijd kwijt gisteren, maar het kabinet is, al tijden, de kluts kwijt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.