De Stentor is op zoek naar een relletje

donderdag 13 maart 20081 reactie

tomaatKennelijk gebeurd er niet veel in de polder en dus lijkt De Stentor opzoek naar een relletje. Als je mijn kritiek op de SP van afgelopen vrijdag op zichzelf zet kan dat wat vreemd overkomen. Maar het komt niet uit de lucht vallen dat ik vind dat de SP (om SP fractievoorzitter Paul Nijssen in De Stentor te citeren) “niet uit de verf komt”.

Afgelopen vrijdag was het 7 maart, twee jaar en één dag na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Dat is het moment dat je niet meer werkt vanaf de verkiezingen, maar aftelt naar de komende verkiezingen. Dat is een moment dat je even terug kijkt naar de afgelopen twee jaar en de strategie bepaald voor de komende twee jaar.

Ik heb mijn analyse gegeven over alle partijen. Het CDA heb ik zelfs het grootste risico voor het voortbestaan van het (eigen) college genoemd. Over de ChristenUnie heb ik niet meer gezegd als dat en een trouwe CDA bondgenoot is en over de SP heb ik dus gezegd dat het “drie nagenoeg verspilde zetels zijn”.

De Stentor heeft SP fractievoorzitter Paul Nijssen om een reactie gevraagd en hij geageerd in de krant dat hij mijn stukje “kleinzielig en oncollegiaal gedrag” vindt.

Het mag zo wezen dat hij dat vindt en daar kan ik me best wat bij voorstellen. Zoals ik al in het stuk schreef doet Paul verschrikkelijk zijn best en zie ik hem langzaam in het werk verzuipen. Dan is mijn analyse niet leuk om te horen. Het is misschien niet aardig, maar het is wel wat ik zie. Dat de SP buiten de raad heel actief is zoals de SP zich verweerd kan best zijn, maar de politiek wordt voor het belangrijkste deel in de raadszaal gemaakt en daar zie ik ze niet. Wat de SP buiten de gemeenteraad dan wel doet weet ik ook niet want daarover hoor of lees ik niets!

Volgens mij is hieraan niets kleinzieligs of oncollegiaals. Over aandacht heeft GroenLinks niet te klagen (en ik zelf al zeker niet), zeker gezien onze omvang met één zetel in de raad. Dus daarvoor hoef ik niet flauw te gaan doen over collega’s. 

Ik wens het Paul toe dat de komende twee jaar vlammend zijn voor hem en zijn fractie zodat ik in de verkiezingscampagne al mijn kritiek van dit moment zal moeten terug nemen. Resultaten uit het verleden bieden nu eenmaal geen garantie voor de toekomst. Maar vaak is het wel een indicatie!

1 Reactie

  1. David Rietveld

    Ik vind dit nu een mooie illustratie van het belang/nut/effect van een politiek-persoonlijk weblog!

    Omdat ik de Dronter situatie niet goed ken, heb ik toch even de website van de SP Dronten bekeken. Op zich vertrouw ik Paul wel, maar even checken kan geen kwaad. Het onderstreept de gedane observaties: het laatste ‘nieuws’ dateert van 2005!

    http://dronten.sp.nl/Nieuws/

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.