‘De steeg’ blijft openbaar

vrijdag 2 november 20071 reactie

Het beruchte pad naast CountusDe gemeenteraad heeft afgelopen avond besoten ‘de steeg’ tussen De Rede en de Walvisstraat niet aan de openbaarheid te ontrekken. Daarmee wordt ‘de steeg’ nu voor € 1,= eigendom van ondernemer de heer Troisfontaine. Na het aftreden van wethouder De Graaf was de angel uit het debat en verlkaarde, op de ChristenUnie na, de gemeenteraad onvoldoende “zwaar wegende belangen” te hebben gehoord om de steeg te kunnen ontrekken. Daarbij kwam de mededeling van wethouder Engelvaart dat de gemeente gisteren (moet ik inmiddels zeggen; het is 01.00 uur) rond kwart over vier ’s middags een e-mail van de advocaat van de heer Troisfontaine heeft ontvangen met de opening de steeg open te houden. Extra wrang gezien het aftreden van de wethouder.

Dat de gemeenteraad nu heeft besloten dat ‘de steeg’ open moet blijven wil nog niet zeggen dat deze ook open blijft! De heer Troisfontaine kan nog altijd een bouwplan indienen en dan zal de gemeenteraad door de wet worden gedwongen met een ontrekking in te stemmen. Daarom ben ik zeer benieuwd naar de e-mail van (de advocaat van) de heer Troisfontaine.

Kortom… wordt vervolgd (vrees ik).

1 Reactie

  1. Frank Pels

    …[ GroenLinkser Paul Vermast deed op zijn weblog uitgebreid verslag van de hele affaire. Niet alleen de harde nieuwsfeiten, maar ook de politieke sfeer tekende hij op. Daarbij was hij meestal sneller dan de reguliere media. Daarom hierbij de meer dan verdiende sterren voor Paul. Klik hier om ook sterren aan Paul te geven.]…

    Hele bericht op FrankPels.nl

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.