De stad stormt, maar het GLKHCHQ is kalm

woensdag 16 december 20090 Reacties

GLKHCHQDe sfeer in de stad is aan het veranderen. Door het feit dat de maatschappelijke organisaties (NGO’s) niet meer het Bella Cente in mogen levert een hele hoop protest op. Terecht zijn de NGO’s boos dat ze er niet meer in komen; omdat de stem van de maatschappij dus niet meer wordt gehoord gedurende de top. Binnen zitten de onderhandelingen muur vast en is inmiddels de Deense minister van milieu vervangen als voorzitter van de top door de Deense premier. Boze demonstranten hebben vandaag plannen om het Bella Centre te bestormen. Niet zo’n best idee als je het aan mij vraagt omdat de Deens politie daar zonder twijfel niet om kan lachen.

Maar wij als GroenLinksers zitten heel rustig in de binnenstad van Kopenhagen op 10 minuten van het Bella Centre met de metro in ons GLKHCHQ (GroenLinks Kopenhagen Communications Headquarter) zoals we het European Environment Agency hier hebben omgedoopt. We proberen hier met z’n drieën nog een beetje overzicht te houden en de media te informeren. Kortom (lieve mailende, bellende en sms-ende vrienden en familie) hier in het GLHKCHQ wordt hard gewerkt, maar is het verder erg kalm en vredig!

In 2009 vond de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats in Kopenhagen. In de Deens hoofdstad moest een nieuw klimaatakkoord worden gesloten.Namens de Europese fractie van GroenLinks was Paul werkzaam in Kopenhagen gedurende de klimaattop. 

Paul Vermast

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.