De SP is boos op mij

donderdag 13 maart 20080 Reacties

Lezing van de papieren uitgave van De Stentor levert nog een leuk vraaggesprekje op met SP fractievoorzitter Paul Nijssen:

5 Vragen
Door: Herre Stegenga

De SP in Dronten krijgt er flink van langs van GroenLinks-burgerraadslid Paul Vermast. De drie SP-zetels zijn “nagenoeg verspild” schrijft hij op zijn website. En de inbreng van twee van de drie raadsleden (Nathalie van Herwaarde en Kitty Vreuger) is vrijwel nihil. Fractievoorzitter Paul Nijssen verweert zich.

Is de kritiek terecht?
‘Nou je mag een raadslid niet alleen beoordelen op wat hij of zij zegt in een vergadering. Buiten het gemeentehuis zijn wij bijzonder actief en dan geeft GroenLinks vaak niet thuis. Een voorbeeld? Neem dat bedrijf dat gentech-veldjes wil aanleggen in Flevoland. Wij zijn daar druk mee en gaan bezwaar indienen. Ik heb GroenLinks niet gehoord’.

Maar het klopt toch dat de andere twee raadsleden vrijwel niets zeggen?
‘Kijk, we hebben wat wisselingen gehad. Kitty is net nieuw en Nathalie verdeelt haar aandacht tussen de Staten en de gemeente en heeft het gewoon druk. Trouwens, achter de schermen hebben we het hier wel over gehad. Bovendien, er zijn meer raadsleden die niet uit de verf komen.’

Dus geef je toe dat jullie nog niet uit de verf komen?
‘Dat is niet moeilijk om te constateren. Maar zo’n anti SP-verhaal van Vermast is kleinzielig en niet collegiaal. Hij heeft niet eens met ons gesproken. Ik heb belangrijker dingen te doen dan me daar druk over te maken. Bovendien is Vermast ook niet lang overal bij aanwezig.’

Maar van de beloofde frisse wind is nog geen sprake?
’tja, er zijn genoeg dingen waar we mee bezig zijn. Ik was van plan om meer te doen met andere oppositiepartijen, maar sommige mensen komen gewoon niet van hun stoel’.

Wat kunnen we nog van de SP verwachten?
‘We zullen meer ons eigen plan trekken. Wij proberen altijd collegiaal te zijn, maar we krijgen niet van elke partij iets terug. Van GroenLinks hebben we nooit iets gezien. Jammer, maar dat hoort bij het raadswerk. Ik denk dat er bij Vermast enige frustratie mee speelt. Het is meer rancune dan een objectief oordeel. Hij had gewoon graag raadslid willen zijn’.

Ik vind het een leuk interview waar ik op drie punten een kleine opmerking bij wil maken.

De gentech velden in de provincie: Ik ben oud-campagneleider genetische manipulatie bij Greenpeace en heb in 2000 (lang voor ik politiek actief werd) al eens geprobeerd de gemeenteraad van Dronten te bewegen zich gentech-vrij te verklaren. Tegen de huidge vergunningen in Flevoland is reeds bezwaar aangetekend door verschillende natuur- en milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Natuur en Milieu Flevoland. Mijn oud-werkgever en mijn huidige werkgever. Daarbij heb ik betrokkenheid gehad. Als GroenLinks Dronten zijn we niet op het voorstel van de SP ingegaan omdat de termijn om bezwaar in te dienen toen (nagenoeg) verstreken was en er reeds door verschillende partijen bezwaar is gemaakt. Nog los van het feit dat deze velden niet in onze gemeente liggen. Want dat had voor mij echt verschil gemaakt.

Anti-SP verhaal: Les één van de cursus communicatie: ga naar de bron voordat je een mening geeft. Het is geen anti-SP verhaal maar mijn (!) analyse van de gemeenteraad en alle fracties de afgelopen twee jaar.

Frustratie omdat ik graag raadslid had willen zijn: Natuurlijk had ik graag raadslid willen zijn. Anders ga je niet hoog op een lijst staan. Maar als je daarvan gefrustreerd raakt moet je onmiddellijk stoppen met politiek. Van frustratie en rancune is bepaald geen sprake. Als ik al een gevoel heb in de richting van de SP is het teleurstelling over hetgeen ze tot nu toe hebben waargemaakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.