De schrijvende media moeten niet zo zeuren

vrijdag 4 augustus 20060 Reacties

{mosimage}Bij “persconferentie” van de Raad van Toezicht (RvT) van de Meerpaal was iedereen verwonderd over de bijna persoonlijke gekwetstheid bij de RvT. Maar als ik de schrijvende media de laatste dagen een beetje volg kan ik me dat wel voorstellen. Ik kan het eigenlijk niet aders typeren als gezeik over de Meerpaal. Dat wordt gevoed voor de discussie pagina’s en poll’s van De Stentor en de FlevoPost. De laatste laat mensen op dit moment stemmen over de vraag: “Het is beschamend hoe het bestuur van De Meerpaal probeert de gemeenteraad voor zijn karretje te spannen om toch meer geld van de gemeente te krijgen”. Excuseer? Dat is het normale democratisch recht van iedereen, dus ook van de Meerpaal. Bij de sportbezuinigingen werd daar ook massaal gebruik van gemaakt. Ik kan me voorstellen dat je als RvT je het hele jaar een slag in de ronde werkt om van de Meerpaal een succes te maken. Maar dat is een verschrikkelijk moeilijke klus. Elders op deze site schrijf ik daar ook over. Maar als je dat keer op keer negatief in het nieuws komt kan ik me voorstellen dat je op een punt komt dat je er klaar mee bent. Dat straalde Bob de Hon een beetje uit vond ik, als ik het terug kijk en lees. Maar als je ook ziet hoe de RvT na de hand werd ‘afgemaakt’ in de media is dat niet bepaald subtiel te noemen.


Laat ik duidelijk, de bijeenkomt die een persconferentie moest zijn was amateuristisch zoals onze GroenLinks voorzitter, Gert Talens, het noemde. Maar het gedoe er omheen was ook wel van een enorm komkommer gehalte! Dat helpt de Meerpaal ook niet! De media zijn er voor een groot deel ook oorzaak van dat de bevolking negatief tegenover de Meerpaal en de Meerpaal-organisaties staat. Dat is niet verdient denk ik. De medewerkers en directie van de Meerpaal werken heel hard om er iets moois van te maken en het is dan bijzonder frustrerend als er alleen maar negatief over wordt gesproken. Ik merk het ook aan mijzelf. Ik ben nu stevig bezig met het verdedigen van de Meerpaal. Niet omdat ze alles zo goed hebben gedaan en niet omdat er maar onbeperkt geld naar de Meerpaal moet. Maar omdat ik moe ben van het gezeur. Het gezeur van de bevolking die alleen maar weet wat er gebeurd uit de krant en het gezeur van de krant die alleen maar de negatieve kant bellicht. Dus beste vrienden van de media, schrijf ook eens iets leuks, iets positiefs over de Meerpaal en werk er op deze manier ook aan mee, samen met de politiek, samen met de medewerkers en de directie van de Meerpaal, om van de Meerpaal de mooie prinses te maken die het in de kiem is zoals ik al elders schrijf

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.