De schok dendert nog na…

woensdag 17 mei 20060 Reacties

{mosimage}De schok van de mededelingen van minister Verdonk over Ayaan Hirsi Ali dendert nog na in politiek Den Haag, zeker ook het debat dat door miljoenen Nederlanders live via de televisie werd gevolgd. Verdonk is dan wel door de knieën gegaan, ik heb nog grote twijfels of ze echt wel tot een andere conclusie gaat komen over maximaal 6 weken. Want als ik haar vandaag opnieuw uitleg hoor geven over de moties van de Kamer en de uitkomst van het debat hoor ik precies het zelfde dat vannacht de Kamer juist razend maakte. Ze kon niet anders dan dit constateren en heeft gedaan wat de wet haar voorschrijft. Ze zal nu wel kijken of er reden is om tot een ander besluit te komen, maar het is nog maar zeer de vraag of ze die redenen zal (willen) vinden. Minister Zalm kan dan wel zeggen dat Hirsi Ali haar paspoort terug krijgt, Verdonk is daar wat mij betreft minder helder over.

Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Kijk de kwestie Hirsi Ali is helder. Er zijn voldoende reden aan te voeren waarom zij specifiek een uitzonderlijke positie heeft, al is het maar omdat ze inmiddels wereld beroemd en even omstreden is. Dus ze kan niet meer terug. Als het er nu om gaat dat het een administratieve procedurele truc is om haar opnieuw, juist, in de GBA in te schrijven zoals mijn partijleider, Femke Halsema gisteren stelde had dit allemaal niet zo gehoeven.
Dus eigenlijk snap ik er nog steeds niets van en ik heb het gevoel dat is in de Kamer ook zo ligt, men snapt het nog steeds niet.
Maar ik spreek met de PvdA dat het niet alleen een actie “Red Ayaan” maar “Red het asielbeleid” moet worden. Maar daar heb ik qua mijn partij geen enkele twijfel aan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.