De raad op #LL11

zondag 21 augustus 20110 Reacties

HEMA op Lowlands

Gisteren werden de nieuwe gemeenteraadsleden van de gemeente Dronten rondgeleid over het terrein van Lowlands zowel voor als achter de schermen om een beeld te krijgen van de organisatie van een van de grootste evenementen in onze gemeente. Het is indrukwekkend te beseffen dat er meer mensen op Lowlands zijn nu dan we inwoners hebben in onze gemeente normaal gezien.

Natuurlijk werd er ook even stil gestaan bij de verschrikkelijke gebeurtenissen afgelopen donderdag op Pukkelpop in België. Het is goed dat onze burgemeester en die van Hasselt contacten hebben de komen de tijd om te zien wat zij van ons en wij van hen kunnen leren. De omvang van beide festivals zijn ongeveer even groot, maar het 19 jaar Lowlands hebben we in Dronten wel veel ervaring op gedaan met het afwikkelen van zo’n festival binnen de gemeente.

Terecht noemde Lowlands festivaldirecteur Eric van Eerdenburg het evenementen terrein een kleine op zicht zelf staande stad. Er is een politiepost (incl verhoorkamers) een klein ziekenhuis en een alarmcentrale waar werkelijk álles op het terrein met camera’s in beeld kan worden gebracht. Indrukwekkend om al die schermen te zien waar alle hoeken en gaten van het terrein in beeld gebracht zijn en hoe mensen gevolgd kunnen worden die zich ‘vreemd’ gedragen. Met een minimale inzet van politie en zo’n 500 particuliere beveiligers is de veiligheid iets waar ik me weinig zorgen om maak.

De kleine Lowlands-stad kent winkeltjes zoals een supermarkt en zelfs een kleine HEMA zodat de campinggasten er alles kunnen vinden wat ze nog nodig zouden hebben. Hoewel die camping er meer uit zag als de ‘intensieve menshouderij’. Zoals ik tegen een VVD collega zei: “in de veehouderij zou dit -terecht-  niet mogen”. Maar ja het sfeertje was wel heel erg leuk!

Al met al, Lowlands is een festival waar we trots op mogen zijn en waar we als Dronten graag ruimte aan willen. Of zoals we bij onze citymarketing zouden zeggen: Lowlands-gemeente Dronten; ruimte voor festivals!

[flgallery id=8 /]

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This