De Partijraad; van details naar visie

maandag 21 april 20080 Reacties

Femke Halsema in gesprek met de Partijraad (19 april 2008)Afgelopen zaterdag was er weer een vergadering van de Partijraad van GroenLinks. Terug kijkend zou ik daarover twee dingen kunnen zeggen: 1) het was weer net zulk geneuzel als altijd over details en procedures 2) het was een leuke inspirerende bijeenkomt waar Tieneke Strik (ter vervanging van d zieke Kathalijne Buitenweg – Beterschap Kathalijne!) een verhaal vertelde over het Verdrag van Lissabon dat begin volgend jaar van kracht moet worden en een vervanging is van de door Nederland en Frankrijk weg gestemde grondwet. Mooi te horen hoe het nieuwe verdrag door de verschillende regeringen naar hun eigen straatje wordt uitgelegd. Nederland vindt het voldoende veranderd en wil daarom geen nieuw referendum, Denemarken vindt dat er zo weinig verschil tussen grondwet en verdrag zit dat een referendum overbodig is. Hoe dan ook. Ik denk dat het verdrag een goede zaak was.

In de middag vertelde Femke Halsema over haar ‘ egodocument’ dat ze aan het schrijven is onder de werktitel “ de ontspannen samenleving”. Het was de bedoeling dat er een soort van pamflet zou gaan worden, maar inmiddels zijn de plannen dat het een boek(je) wordt dat bij een uitgeverij zal worden uitgegeven.

In grote lijnen nam Femke de partijraad mee door het boekje en wisselde met ons van gedachten over de inhoud van het boek. Wat mij betreft was het erg inspirerend en ik kijk uit naar het moment dat ik het lezen kan. Op uitdrukkelijk verzoek van Femke aan de partijraad ga ik niet verder op de inhoud in.

Ook de inzet van GroenLinks bij de meeting van the Golbal Grens in Sao Paolo is beproken. De vraag is of we een wereldstructuur gaan opzetten voor alle Groenen naar het model van de The European Greens of dat we het op een andere manier willen. Partijbestuurder Lot van Hooijdonk doet in haar blog alle plannen uit de doeken. Ook dat vond ik erg inspirerend.

Verder zijn de nieuwe statuten van het wetenschappelijk bureau, de huisvesting van het partijbureau en het politiek personeelsbeleid besproken.

Conclusie: het was best een leuke partijraadsvergadering, maar we zouden nog meer moeten leren niet eindeloos te drammen over details en veel van dat soort vragen per e-mail af te handelen. Dat heb ik afgelopen week ook gedaan en ik had binnen een dag antwoord. Hulde daarvoor aan het partijbureau!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.