De orde van de dag

maandag 2 oktober 20060 Reacties

Het congres is weer voorbij, de campagne start zaterdag in Dan Haag dus kunnen we nog een weekje lekker aan de slag in Dronten! Ik hoef me gelukkig ook geen moment te vervelen, vanavond een discussieavond over de toekomst van Dronten in de Meepaal, politici zijn nadrukkelijk gevraagd ook te komen, morgen een extra fractievergadering, woensdag discussie over de toekomst in Swifterbant, donderdag extra commissie vergadering over het collegeprogramma, vrijdag dan maar een biertje gaan drinken met de buren en zaterdag voor de campagne start naar Den Haag. Misschien is het goed nu weer even te benadrukken dat het politiek actief zijn als nevenfunctie is bedoeld. In mijn geval vrijwilligerswerk ook nog! Maar niet geklaagd hoor, het is leuk en dat is ook weer een hele vergoeding. Maar nu weer over tot de orde van de dag…

Het collegeprogramma, vier avonden moeten we daaraan gaan verspillen omdat ‘men’ heeft bedacht dat we er eerst in commissie verband en later ook in een raadsvergadering over moeten spreken. Een werkprogramma van het College! Je vraagt je af wat dit voor een zin heeft, immers wij moeten besturen op hoofdlijnen en ons dus niet met de uitvoering bemoeien, daar gaat het nu over, de uitvoering. Net als bij een regeringsverklaring hebben we daar politiek wel ideeën over en het is ook wel schokkend te zien dat er weer bezuinigingen worden opgevoed die we enkele jaren geleden nog met veel moeite hebben weten te voorkomen. Saneren op de schuldhulpverlening dóé je niet, dat is een kwestie van beschaving in mijn ogen en dit college stelt dat dus weer voor. Dat wordt nog een harde strijd bij de begrotingen. Sowieso niet de momenten van het jaar waar ik naar uit kijk. Bij dingen met veel cijfertjes haak ik al snel af. Maar eerst het collegeprogramma maar eens helemaal lezen! (van Aat mag ik niet zeggen dat het gort droog was, hij sprong prachtig op de kast afgelopen donderdag toen ik dat zei. Echt beledigd! Heerlijk hoor, burgemeestertje plagen!)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.