De NOS openbaard de Veiligheid van Nederland

maandag 20 augustus 20070 Reacties

NOS - Nationale VeiligheidVan dit soort onderzoeks journalistiek hou ik eerlijk gezegd wel. Met de Wet Openbaarheid van Bestuur in de hand heeft de NOS redactie het voor elkaar gekregen ‘geheime’ rapporten van de ministeries boven water te krijgen bij elkaar het “Rapport Nationale Veiligheid“.

Nederland is niet voorbereid op rampen: “Overstromingen, terroristische aanslagen, het uitvallen van computersystemen, mens- en dierziektes, ze kunnen allemaal leiden tot maatschappelijke ontwrichting van de Nederlandse samenleving”.

Ik heb me helemaal de gekte gedownload om alles binnen te halen en ik heb zeker nog niet de kans het echt te lezen. Maar dat wat ik er “diagonaal van heb door gelezen” is het leuke proza. Daar gaan we de komende dagen meer over horen en lezen denk ik.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.