De nieuwe Staten

woensdag 23 maart 20111 reactie

Komende donderdag worden de nieuwe Statenleden benoemd. Voor GroenLinks zullen dat Jeroen Kok en Simon Miske zijn.

De verkiezingsuitslag trok veel media aandacht vanwege de verkiezing van de 17 jarige Indira Draijer die wegens haar leeftijd niet benoemd kan worden en daardoor werd ‘verdreven’ door de nummer twee op de lijst: Frank Pels. Vandaag liet GroenLinks Flevoland in een verklaring weten dat Frank zijn zetel niet inneemt:

Veel mensen van binnen en buiten de partij ‘stortten’ zich op de zaak en alle pijlen richtten zich op Frank Pels. “Ik ben enorm geschrokken van de felheid en onredelijkheid van al die reacties, met name de felle reacties vanuit onze eigen partij” zegt Frank Pels. “Mijn thuissituatie is op dit moment kwetsbaar en dan kun je zo’n lawine van negatieve reacties er gewoon niet bijhebben. Daarom heb ik besloten om mijn zetel helemaal niet in te nemen”.

Ik heb veel respect voor het besluit van Frank en waardering voor de wijze waarop hij hiermee is omgegaan. Dat de afweging hem niet makkelijk gevallen is heb ik van dichtbij mogen zien en dat doet pijn. Ik wens Frank daarom even rust toe zodat hij zich kan richten op de thuissituatie die vorig jaar er voor zorgde dat hij niet in de raad kwam.

De nieuwe fractie wens ik alle succes en veel wijsheid in de komende Statenperiode.

1 Reactie

  1. Erwin

    Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald,

    Soe wye een vuylen pat gaet neder,
    Ende keert hi dan ten halven weder,
    Hi en dwaelt niet al na mijn verstaen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This