De lusten van Luchthaven Lelystad

donderdag 25 februari 20160 Reacties

Het CDA gaat vanavond het college bevragen hoe zij ervoor gaat zorgen dat niet alleen de lasten, maar ook de lusten van de Luchthaven Lelystad in Dronten neerslaan. Toen ik het bericht van het CDA las kon ik een schaterlach niet onderdrukken. Het CDA kakelt als een kip om een windei. Want je kan het college zo veel vragen als je maar wilt: ze heeft geen mogelijkheid om waar dan ook maar iets af te dwingen.

Natuurlijk zal het college beloven haar uiterste best te doen om het ANWB test circuit naar onze gemeente te laten komen. Dank je de koekoek! Daarvoor zit het college er gewoon, dat is hun dagelijks werk en heeft niets met de luchthaven te maken (behalve dan dat ze bij de ANWB dus niet weten hoe snel ze bij de bulderbaan weg moeten komen).

Kennelijk geloof het CDA dat er met de keuze voor de arbeidsmarktregio een grote liefde is ontstaan om Dronten extra te helpen aan arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik help het ze oprecht hopen, maar vrees voor het CDA dat het eerder op een blauwtje zal uitlopen.

Het lijkt erop als of de partij zich al aan het warmlopen is voor verkiezingen zodat ze, straks in maart 2018 als u (volgens planning) nog nét niet uit uw tuin gedenderd wordt door laagvliegende vakantievluchtjes naar de zon, kunnen roepen dat er toch nog iets positiefs voor onze gemeente in heeft gezeten. U begrijpt het: dankzij het CDA natuurlijk.

Het CDA; dat tégen de luchthaven was áls deze tot overlast zou leiden, maar verder overal keurig vóór stemde toen het er op aankwam. Dit windei is net zo ongeloofwaardig als VVD-lijsttrekker Ton van Amerongen die, tijdens het verkiezingsdebat in Biddinghuizen, beloofde ‘er dwars voor te gaan liggen‘ als de luchthaven tot overlast zou leiden.

Als het er op aankomt is het allemaal flauwekul. En dan nog vragen ze zichzelf hardop af waarom mensen politici niet geloven. Tsja… Hoe zou dat nou komen?

De uitbreiding van de Luchthaven Lelystad is een ongewenste ontwikkeling. Die voor de regio vooral tot herrie, stank en overlast zal leiden. De zogenaamde economische groei en werkgelegenheidseffecten worden al jaren positief voorgespiegeld. Terwijl de voorwaarden waaronder de luchthaven ontwikkeld mag worden inmiddels al onder druk staan.

In dit dossier een overzicht van alle blogberichten over de Luchthaven Lelystad op deze website.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paul Vermast was van augustus 2003 tot september 2022 (burger)raadslid  voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten. Daarnaast was hij fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 stond hij voor GroenLinks op plaats 38.

Share This