Het CDA gaat vanavond het college bevragen hoe zij ervoor gaat zorgen dat niet alleen de lasten, maar ook de lusten van de Luchthaven Lelystad in Dronten neerslaan. Toen ik het bericht van het CDA las kon ik een schaterlach niet onderdrukken. Het CDA kakelt als een kip om een windei. Want je kan het college zo veel vragen als je maar wilt: ze heeft geen mogelijkheid om waar dan ook maar iets af te dwingen.

Natuurlijk zal het college beloven haar uiterste best te doen om het ANWB test circuit naar onze gemeente te laten komen. Dank je de koekoek! Daarvoor zit het college er gewoon, dat is hun dagelijks werk en heeft niets met de luchthaven te maken (behalve dan dat ze bij de ANWB dus niet weten hoe snel ze bij de bulderbaan weg moeten komen).

Kennelijk geloof het CDA dat er met de keuze voor de arbeidsmarktregio een grote liefde is ontstaan om Dronten extra te helpen aan arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik help het ze oprecht hopen, maar vrees voor het CDA dat het eerder op een blauwtje zal uitlopen.

Het lijkt erop als of de partij zich al aan het warmlopen is voor verkiezingen zodat ze, straks in maart 2018 als u (volgens planning) nog nét niet uit uw tuin gedenderd wordt door laagvliegende vakantievluchtjes naar de zon, kunnen roepen dat er toch nog iets positiefs voor onze gemeente in heeft gezeten. U begrijpt het: dankzij het CDA natuurlijk.

Het CDA; dat tégen de luchthaven was áls deze tot overlast zou leiden, maar verder overal keurig vóór stemde toen het er op aankwam. Dit windei is net zo ongeloofwaardig als VVD-lijsttrekker Ton van Amerongen die, tijdens het verkiezingsdebat in Biddinghuizen, beloofde ‘er dwars voor te gaan liggen‘ als de luchthaven tot overlast zou leiden.

Als het er op aankomt is het allemaal flauwekul. En dan nog vragen ze zichzelf hardop af waarom mensen politici niet geloven. Tsja… Hoe zou dat nou komen?